Де провести вихідні у Львові? Афіша подій на 24 та 25 лютого

//

Анна

kudu_pitu_24-25lyutogo

24 лютого, субота, 2018 року

1. Анна Канич – творчий вечір

У програмі: Пісні відомих українських композиторів на слова Анни Канич. Презентація нотної збірки вибраних пісень на слова Анни Канич “Журавлині пісні” та диску “Магія любові”.

Локація: Львівська обласна філармонія.

Час: 18:00.

Вартість: 80-180 грн.

2. Стилізоване відкриття виставки “Венеція – стан душі”

Друзі, хто не знає про щорічний карнавал у Венеції – про незрівнянне костюмоване свято, парадом гордих собою фланерів, виступами і виставами акторів у масках і яскравих костюмах. Якщо ви ще не були на цьому святі у Венеції, то маєте чудову нагоду все надолужити у Львові.

Локація: Палац Потоцьких.

Час: 17:00.

Вартість: 500,00 грн. з особи та 800 грн. з пари.

3. Виставка Наталі Гайдаш “Тихе життя. Пробудження”

“Тихе життя. Пробудження”- це продовження своєрідної емоційної рекреаційної відпустки. Бажання, потреба, творчий пошук атмосфери відпочинку та релаксації. Ажурні панно з підсвіткою, неначе відтворюють стан, коли ти просто закриваєш очі і дрімаєш, бачиш мерехтіння в очах». А потім воно трансформується у фазу пробудження зі сну. Зокрема відновлення та перезавантаження для активного нового життя. Ідея «пробудження» – це шлях психологічної реінкарнації людини через відпочинок, для того щоб, по новому зустріти схід сонця!» – описує свою концепцію Наталя Гайдаш.

Локація: галерея “Зелена канапа”.

Час: з 12:00 по 19:00.

4. Фільм «Секретне досьє»

Новий фільм Стівена Спілберга у Kinopalace Lviv! У головних ролях – Том Хенкс та Меріл Стріп. Драматична історія про журналістів з «The New York Times» та «The Washington Post», які у сімдесятих роках розсекретили таємні документи Пентагону про в’єтнамську війну.

Локація: Кінопалац.

Вартість: 60-80 грн.

5. Концерт “Choconuts”

Choconuts – це сучасна команда амбіційних музикантів, які вміють створювати запальну атмосферу на будь якому святі. Їхня собливость – це сучасні танцювальні хіти під драйвове аранжування, універсальний репертуар, поєднання чоловічого та жіночого вокалу та качовий інструментал.

Локація: Паб “Білий Лев”.

Час: з 20:00 по 22:00.

Вхід безкоштовний.

6. Вечір пам’яті Майдану

Запрошуємо до спільного перегляду фільмів та репортажів про події Революції Гідності. Приходьте, щоб разом згадати події Майдану та вшанувати полеглих Героїв.

Локація: БУР Хата.

Час: з 18:30 по 22:30.

7. Лекція Жанни Спірідонової “Надприродний світ Яна Генрика Розена”

Рівно 127 років тому 25 лютого народився Ян Генрик Розен – польський художник, видатний майстер сакрального мистецтва. Під час лекції, ви поринете у надприродний світ його творчості.

Локація: Відділ “Європейського мистецтва 19-21 ст.” ЛНГМ (вул. Стефаника, 3).

Час: 12:00.

Вартість: 45 грн.

8. Кінофестиваль «Best UA Shorts»

У кінотеатрі «Копернік» – фестиваль українського короткометражного кіно «Best UA Shorts». На глядача чекають 8 кращих сучасних стрічок від молодих та досвідчених режисерів України. Збірка поєднує різножанрові історії, які захоплюють з перших хвилин. Це чудовий кінококтейль на будь-який смак. Більшість стрічок збірки «BEST UA Shorts» отримали призи на українських та міжнародних кінофестивалях.

Локація: Kopernik.

Час: 14:10, 21:10.

Вартість: 40-100 грн.

9. Вистава “Mon bebe,або маленькі хитрощі”

Карколомна сімейна комедія про життя двох подружніх пар в Парижі – місті кохання та романтики. Ця вистава в ресторанному форматі розкриває сучасному глядачу детективну історію однієї брехні, до якої вдається головна героїня Меріан. І коли вона вже тримає свою мрію на руках, тримає одну, другу, третю… аж тут раптом мявкання кота… Проте Меріан разом з подругою Жаклін готові на все і навіть більше, щоб повернути своє безтурботне життя і чоловіка. Але чи піддадуться їхні чоловіки на «маленькі жіночі хитрощі»?.. Оптимістичний фінал нікого не залишить байдужим. Відвідайте Париж! В супроводі живої французької музики ви можете випити кави, поласувати будь-яким десертом на ваш смак і, щонайголовніше, стати учасником неймовірного дійства.

Локація: кафе “ДеМанджаро” (вул. Галицька, 10).

Час: 18:00.

Вартість: 150 грн.

10. “Notre Dame de Paris”

Сім дивовижних голосів під надриви скрипок і плач віолончелей, змусять заново пережити, знову повірити і вкотре закохатися у красу. Заплутавшись у чарах прекрасного, глядач отримає унікальну можливість емоційно очиститися, забути про тривоги, відчути неповторний смак легенди. Образи героїв запозичені з роману Віктора Гюго «Собор Паризької Богоматері». У проекті задіяно 100 артистів і тони світлового і звукового обладнання.

Локація: Львівська Опера.

Час: 16:00, 19:00.

Вартість: 50-500 грн.

11. Квест маршрути по центру Львова

Відвідайте класні місця, виконуючи завдання. Розгадайте цікаві загадки , зробіть смішні фото. Дізнайтеся масу цікавих фактів і легенд про місто!

Локація: Інтерактивні квести по Львову. Для дорослих та дітей. (вул. Григоровича, 9).

Час: 9:00.

Вартість: 179 грн.

12. Вистава “Небезпечна гра 18+”

“Небезпечна гра” – це іронічна комедія про двох дам, які вирішили кардинально змінити своє життя. Клод втікає з будинку для престарілих, а Марго – зі святкування 18-річчя своєї доньки. Втікаючи від власних проблем, вони стають на шлях небезпечної гри, яка може привести як до драматичного, так і до комічного фіналу.

Локація: Перший театр.

Час: 19:00.

Вартість: 40-70 грн.

13. День відкритих дверей у львівському державному університеті внутрішніх справ

У програмі Дня відкритих дверей заплановано проведення показових та творчих виступів вихованців вишу, ознайомча екскурсія територією #ЛьвДУВС та ще багато чого цікавого.

Локація: вул. Городоцька, 26.

Час: 12:00.

25 лютого, неділя, 2018 року

1. Latina в Малевичі

Можна безперервно дивитися на три речі: вогонь, воду, та як ти танцюєш на Malevich Latinа. Приходь в неділю і танцюй сальсу, мамбо, бачату та кізомбу під шалені треки від DJ La-Gata!

Локація: Malevich Night Club.

Час: 20:00.

Вхід вільний!

2. Концерт “Beatlevs&Friends”

До дня народження Джорджа Харіссона, відбудеться концерт за участю Львівський фан-клуб the Beatles та кавер-гурт the Beatlevs.

Локація: Копальня кави.

Час: 20:00.

Вхід вільний!

3. Вистава “Любов) 16+”

Перша драма Лесі Українки «Блакитна троянда», котра досі вважалася «несценічною», стає прекрасним ґрунтом для роздумів на тему різноманітності любові. Підсилена засобами фізичного театру та документальними свідченнями акторів, вистава демонструє кілька схем стосунків, поширених в сучасному світі: несамовита приречена любов, що має фатальні наслідки, зручне «міщанське» пристосування, любов з холодною головою, що ні до чого не зобов`язує, приємний флірт. Безліч варіантів – кожен може вибрати те, що йому чи їй пасує. Питання у тому, як бути щирим і чесно вибрати між спокійним, впорядкованим життям і варіантом «блиснути враз і згоріти, наче ніж на вогні», а також у тому, чи маємо ми, в принципі, такий вибір.

Локація: Театр Лесі Українки.

Час: 19:00.

Вартість: 50-70 грн.

4. Вистава “Есмеральда”

Балет «Есмеральда» поставлений за мотивами роману «Собор Паризької Богоматері» Віктора Гюго народним артистом Білорусії Семеном Дречином в 1988 році. Дана постановка і зараз є улюбленою для шанувальників театрального мистецтва. Їй притаманна пристрасна атмосфера, вдалі сценографічні рішення і грандіозні декорації народного художника України, лауреата Національної премії ім.Т.Шевченка Євгена Лисика, до досконалості відточений танець і захоплюючий сюжет. В основі сюжетної лінії вистави лежить історія прекрасної Есмеральди, вихованої циганами, які викрали її в дитинстві.

Локація: Львівська Опера.

Час: 18:00.

Вартість: 50-400 грн.

5. Кінофестиваль «Best UA Shorts»

У кінотеатрі «Копернік» – фестиваль українського короткометражного кіно «Best UA Shorts». На глядача чекають 8 кращих сучасних стрічок від молодих та досвідчених режисерів України. Збірка поєднує різножанрові історії, які захоплюють з перших хвилин. Це чудовий кінококтейль на будь-який смак. Більшість стрічок збірки «BEST UA Shorts» отримали призи на українських та міжнародних кінофестивалях.

Локація: Kopernik.

Час: 14:10, 21:10.

Вартість: 40-100 грн.

6. Концерт гурту “NaviBand”

Naviband, фіналісти Євробачення 2017 від Білорусі, вперше їдуть до Львова з новим альбомом. Неймовірний дует NAVIBAND підкорив Україну однією піснею “Гісторыя майго жыцця” (“Історія мого життя”), яку представили під час національного відбору Євробачення. Журі, зал, глядачі зустріли їх оплесками, подарували овації та свою любов. І вже у травні на фіналі конкурсу саме ця пісня отримала від українського журі максимальний бал! NAVIBAND – це відомий у Білорусі гурт, що був створений музикантами Артемом Лук’яненком і Ксенією Жук. Вони створюють музику у стилі інді-поп та фольк-рок.

Локація: Picasso.

Час: 19:00.

Вартість: 150-250 грн.

7.Виставка арт-текстилю

Експозицію виставки сформують роботи, виконані студентами, випускниками та викладачами кафедри художнього текстилю Львівської національної академії мистецтв у найрізноманітніших техніках. Жанрове різноманіття представлених творів охоплює всі рівні: тематичні, формотворчі, орнаментальні, технологічні та втілює ідею самодостатності художньої творчості в текстилі. Роботи в експозиції сповнені глибокої емоційності та надзвичайної образної виразності.

Локація: Галерея ЛНАМ “Пори року”.

Час: з 10:00 по 18:00.

8. Концерт гурту Фолькнери

Фолькнери – український етно дует, що мандрує світом і у своїй музиці використовує звуки-вібрації різних країн, міст, місць… Музика Фолькнерів – це магія, це космос, це потужна енергія інь та ян, це мікс прадавньої пісні і традиційних інструментів з урбан-електронним аранжуванням. Фолькнери виступали у 17 країнах світу на різних майданчиках від Великої Британії до Австралії. Їм не принципово, якою є сцена – хай-тековою чи імпровізовано-вуличною! Головне – дарувати людям щастя та відкривати неосяжну енергію української культури через музику.

Локація: Кафе “Амелі”.

Час: 19:00.

Вартість: 100 грн.

9. Хорали Баха, Мендельсона, Брамса. Надія Величко, орган

Хорал – це твір, що виконувався хором в унісон. З часом композитори почали створювати віртуозні багатоголосні обробки церковних пісень – з одного стебла ніби виростало ціле дерево мелодій. Здебільшого твори ці були імпровізованими й записаними вже під час гри, а це свідчить про неабияку майстерність!

Локація: Львівський органний зал.

Час: 18:00.

Вартість: 50-80 грн.

10. Виставка Наталі Гайдаш “Тихе життя. Пробудження”

“Тихе життя. Пробудження”- це продовження своєрідної емоційної рекреаційної відпустки. Бажання, потреба, творчий пошук атмосфери відпочинку та релаксації. Ажурні панно з підсвіткою, неначе відтворюють стан, коли ти просто закриваєш очі і дрімаєш, бачиш мерехтіння в очах». А потім воно трансформується у фазу пробудження зі сну. Зокрема відновлення та перезавантаження для активного нового життя. Ідея «пробудження» – це шлях психологічної реінкарнації людини через відпочинок, для того щоб, по новому зустріти схід сонця!» – описує свою концепцію Наталя Гайдаш.

Локація: Зелена канапа.

Час: з 12:00 по 19:00.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.