8 березня 2024: де відсвяткувати та провести Міжнародний день жінки? Афіша подій Львова

//

fersht

8 березня 2024 вже на носі, а значить потрібно завчасно розпланувати цей день. У Львові відбудеться чимало подій, які заслуговують на увагу. Куди піти — вибір лише за вами. Афіша Львів підготувала для вас підбірку цікавих місцинок, де ви точно відсвяткуєте 8 березня на славу!

Пуезія, музика та абсюрд в Театрі ляльок

Починаємо нашу підбірку з події, яку ви навряд чи очікували тут побачити. Вона носить назву “8 березня — свято, якого не існує”. Доволі концептуально, чи не так?

Отож, давайте розбиратись, що ж це за “абсюрд” такий.

Простими словами, “8 березня — свято, якого не існує” — це літературний вечір, де кожен гість має змогу послухати нестандартну поезію від різних авторів.

Для авторів же цей вечір — можливість прочитати те, що зазвичай залишається між рядків серйозних та вдумливих віршів: дивна, химерна, абсурдна, сюрреалістична поезія. Організатори події привідкрили завісу таємниці, й розповіли, хто виступить на літературному вечорі, а саме: Тарас Ріль, Роман Коржик, Вишневий Живчик, Олексій Бухтій та багато інших цікавих авторів.

Атмосфера вечора буде просякнута нотками абсурду, дивацтв, імпровізаційної музики, мистецтва та дружнього спілкування. Для того, щоб органічно влитись в цю ексцентричну вечірку, покреативте над своїм образом (не стримуйте себе!).

Коли: 8 березня 2024, 19:00

Де: Нижній зал Театру ляльок

Вхід: вільний донат + реєстрація за цим посиланням 🙂

Моновистава “Про що мовчать чоловіки”

Продовжуємо марафон творчих подій. Цей варіант сподобається прихильникам театрального мистецтва. 8 березня у Львові відбудеться моновистава “Про що мовчать чоловіки”. Виставу вперше показали на Бродвеї у 1995 році, і відтоді вона залишається рекордсменом серед «one man show», а також має на рахунку авторитетну світову театральну премію Лоуренса Олів’є – Olivier Awards, яка є театральним аналогом «Оскара».

Головну роль виконає заслужений артист України Олексій Гнатковський (та-та, той самий, який зіграв Довбуша!).

Сумніваєтесь, чи брати квитки? У такому разі, є аргумент, який вас переконає 100% — вистава відбудеться на підтримку “Фонду України для ЗСУ та людей”.

Коли: 8 березня 2024, 18:30

Де: Палац Залізничників

Квитки: придбати можна за цим посиланням 🙂

Музичний вечір у Грушевський Cinema & Jazz

Ви любите джаж? Тоді є пропозиція провести вечір 8 березня з джзовою музикою та смачними стравами? Ловіть перелік виступів, які відбудуться в Грушевський Cinema & Jazz протягом березня ( і 8 березня також:) ).

01.03 – Олег Томіцький (рояль)
02.03 – Ескен (соло)

08.03 – Оксана Караїм (соло)
09.03 – Ярина Малишняк (соло)

15.03 – Олег Томіцький – (рояль)
16.02 – Дар‘я Кудрик (соло)

22.03 – Петро Балог (саксофон)
23.03 – Medelin Trio (скрипка)

29.03 – Марта Мальська (соло)
30.03 – Ескен (соло)

Коли: 8 березня 2024, 19:00

Де: Грушевський Cinema & Jazz (проспект Шевченка, 28)

Вхід: вільний (забронювати столик можна за номером +380986764600)

Сольний концерт Юлії Юріної

У Львові відбудеться сольний концерт співачки Юлії Юріної. Родзинкою її пісень є фольклорні мотиви, сучасна музика та зухвалі тексти. Попри те, що Юлія впроваджує власне бачення народних традицій, вона зберігає повагу до них.

Не пропустіть можливість почути наживо альбоми “Ґвара” та “Рефлексія”, які перекликаються із темами, які болісно знайомі кожному.

Коли: 8 березня 2024, 19:00

Де: !FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24)

Вхід: для військових ЗСУ — безкоштовно, купити квитки можна тут 🙂

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.