Куди піти на вихідних? Афіша подій на 21 та 22 квітня у Львові

//

Анна

dsc_1687_copy

Не знаєте де провести вихідні 21 та 22 квітня 2018 року у Львові? Афіша весняних подій у Львові.

. . .

21 квітня, субота, 2018 року

1. Вистава ” Квітка-НЕВІСТА “

Жінка згадує своє життя. Пригадування – прозирання. Вода часу омиває тебе і несе у безвість все твоє життя – кохання, смерть, долю… Що залишається? Один голос… Голос, що не ділиться на духовне, народне, світське, а існує в людині єдиним. Так само, як людина має одне серце.

Час: 19:00.

Локація: Слово І голоС.

Вартість: 100 грн.

2. Концерт Тартак “Українське вибране”

Український гурт, заснований у Луцьку 1996 року. За 21 рік свого існування «Тартак» пережив багато: від перемоги на головному Всеукраїнському музичному фестивалі «Червона Рута», вибухового в усіх розуміннях дебютного альбому і статусу однієї з найпопулярніших груп країни – до змін у складі та перекваліфікування в клубну команду. Станом на 2018 рік гурт випустив 9 альбомів, відзняв більше 40 кліпів, взяв участь в численних фестивалях в Україні та закордоном. Тартак — це епоха, це музика, яка стала рідною для цілого покоління. Тартак у клубному форматі — на сцені FESTrepublic у 1 сезоні Українського Вибраного.

Час: 20:00.

Локація: FESTrepublic.

Вартість: 200-450 грн.

3. Концерт Obradovic

Енернетично несамовитий та витончений ,водночас, _ хорватсько-французький проект з Швейцарії. Лада Обрадовіч – джазова барабанщиця з Хорватії, композитор, аранжувальник, керівник групи і акомпаніатор. Лада грає на барабанах з 17-років. Її першими вчителями були Бранімір Нікош і Роберт Джамбрушіч. Отримала ступінь бакалавра в Джаз-Університеті в Граці, Австрія. Працювала і виступала з такими великими джазовими виконавцями як Біллі Харт, Джефф Баллард, Джиммі Кобб, Дон Менза, Кертіс Фуллер, Джон Холленбек, Бенні Голсон і ін.

Час: 20:00.

Локація: Мистецьке об’єднання Dzyga.

Вартість: 150 грн.

4. Презентація фотопроекту “Львів – місто красивих дівчат!”

Мета фотопроекту «Львів – місто красивих дівчат!» – створити закритий жіночий клуб з 1000+ красивих і щасливих дівчат, які отримають доступ до цінних знань для своєї самореалізації як жінки і як особистості. Для учасниць жіночого клубу будуть регулярно організовуватись тренінги, майстер-класи та семінари від найкращих експертів в 5 сферах: стосунки, самореалізація, здоров’я, духовність, гроші.

Час: 18:00.

Локація: Готель “Львів”.

Вартість: 300 грн.

5. Фестиваль освіти у Львові: Вчителі Майбутнього

Фестиваль проводиться за підтримки Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації та Управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. Освіта – тема безумовно серйозна! І хоча вельми кортить, та з цим сперечатися не станемо! Але коли свої зусилля у бажанні звеселити і розслабити процес вчителювання поєднують Освіторія та холдинг емоцій !FEST, у ділових костюмів, календарних планів, класних журналів, традиційних батьківських зборів, страхів перевірок і тому подібних освітніх нічних кошмарів не лишається жодного шансу! У програмі фесту надихаючі лекції з філософії освіти, практичні майстерки, презентації освітніх старт/апів, ініціатив і проектів, кава-брейки з лідерами думок, безлімітний нетворкінг і т.д.

Час: 10:00.

Локація: FESTrepublic.

6. Цирк на Воді

У 170-ти тоннах води, в обрамленні світло-музичних фонтанів, найбільший з яких досягає 19 метрів у висоту, ви можете побачити феєричне шоу з виступом циркових артистів міжнародного класу! Тут вас зустрінуть чарівні русалки, підкорять ваше серце своїм незабутнім польотом під купол цирку! Ви познайомитеся з незграбними ведмедиками-боцманами і потрапите на піратський корабель. Своїми унікальними трюками вас здивують морські котики та інші екзотичні тварини!

Час: 16:00.

Локація: Львівський державний цирк.

Вартість: 80-300 грн.

7. Концерт скрипкової музики

У програмі концерту Т. Віталі – Л. Шарл’є – “Чакона”, В. А. Моцарт – Соната для скрипки та ф-но KV 301, Ф.Шуберт -Д. Ойстрах – “Вальс-каприс”, Й. Брамс – Соната для скрипки та ф-но №1, соль мажор.

Час: 15:00.

Локація: Львівська Опера.

Вартість: 100-200 грн.

8. Виставка «Скам`янілості 4018» Ольга Пильник

Якось, під час прогулянки у прилеглому до великого міста селі, почала роздивлятися на ще не порослі травою узбіччя. Вони були вщерть засмічені спресованими пластиковими пляшками. Котрі виглядали так, наче пролежали там століттями! Тоді я подумала: «цікаво, що про нас будуть уявляти наступні цивілізації? І що ми залишимо для їх майбутніх археологічних розкопок?» Передбачити напевно дуже складно, і не моє це завдання. Нехай над цим думають футурологи. Я лишень маю велику надію, що наступні цивілізації будуть ще у більшій мірі “сапієнс”. Так з`явилась ідея цілого проекту «Скам’янілості 4018».

Час: 12:00-19:00.

Локація: Зелена канапа.

9. Виставка “Петриківка”

Друзі, запрошуємо вас на виставку петриківського розпису у Львові! Петриківка — самобутній квітковий символ народного мистецтва України, широко відомий в усьому світі. Майстри петриківського розпису Галина Назаренко та Олександр Опарій вперше у Львові презентують свої творчі доробки на виставці “Петриківка” в арт-просторі Forum Lviv.

Час: 10:00-22:00.

Локація: Forum Lviv.

10. Дитяча субота 5-8 років. Читання книжки “Афиновий ведмедик”

Запрошуємо взяти участь у майстер-класі для дітей по створенню вбрання для паперових ляльок за мотивами українських народних строїв з колекції народного одягу Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького. Під час майстер-класу діти дізнаються більше про українські народні строї різних регіонів України, про поєднання та назви елементів народного вбрання та створять для своїх паперових ляльок різноманітний народні костюми за допомогою підказок наших співробітників. Також в учасників буде можливість пофантазувати та придумати власний варіант українського вбрання.

Час: 16:00.

Локація: Українське мистецтво ХХ ст. НМЛ ім. Андрея Шептицького.

Вартість: 100 грн.

11. Дитяча субота 5-8 років. Читання книжки “Афиновий ведмедик”

Книгарня «Є» та видавництво “Vivat” запрошують на презентацію книжки Анастасії Волховської «Афиновий ведмедик» за участю ілюстраторки Яни Фефелової та поетки і провідної редакторки відділу дитячої літератури видавництва “Vivat” Олени Рибки. Захід відбудеться 21 квітня. Початок — о 11.00.

Час: 11:00.

Локація: Книгарня Є.

Вхід вільний.

22 квітня, неділя, 2018 року

1. Janusz Szrom Project

Міжнародний проект кращих джазових музикантів Польщі та України. В рамках презентаційного туру “Cho-Jazzz” (Літньої Джазової Школи в м.Ходжєж – Польща) Музиканти заграють авторські композиції а також джазові стандарти у власних інтерпретаціях.

Час: 20:00.

Локація: Libraria Speak Easy Bar.

Вартість: 80 – 250 грн.

2. Агресія. Покарання чи винагорода?

Майстер клас від Психологічної Майстерні на тему агресії. Ви зможете дізнатися, яку форму і особливості має саме Ваша агресія, як Ви нею користуєтесь, чи це ефективно. Також спробуємо поцікавитись, як Ви реагуєте на різні стилі агресії: коли Ви можете домовлятись і залишаєтесь в контакті, а коли форма чужої агресії для Вас неприйнятна. Буде творчо, корисно і безпечно – записуйтесь та приходьте, адже від уваги саме до теми агресії і способу обходження з нею залежить ефективність Ваших досягнень, якість життя і контакту з іншими.

Час: 11:00.

Локація: Коммуна Креативний Простір (Кольберга, 3а).

Вартість: 200 грн.

3. Вистава “Слава героям?”

ХХІ століття. Україна. Госпіталь для ветеранів. Майже 70 років по Другій Світовій війні. В одній палаті двоє літніх хворих чоловіків – ветеран радянської армії та ветеран УПА. Чому українці не вчаться на власних помилках і чи здатні вони робити висновки з уроків власної історії? Про все це, крізь сміх та сльози, у виставі «Слава героям».

Час: 19:00.

Локація: Театр Лесі Українки.

Вартість: 50-80 грн.

4. Лекція “З історії святкування Дня Львова”

Здавалося б, нічого цікавого у виборі часу для святкування Дня Львова немає. Головний храм – святого Юрія, тож ніби цілком зрозуміло, чому в 2003 році радянську традицію відзначати «золотий вересень» витіснили перші дні травня. Але навряд чи багато львів’ян знає, що у княжі часи головне міське свято приурочувалося до грудневого Миколая, а урочистості з цієї нагоди в перший місяць осені були звичними і за Австрії, і за Польщі. Про причини цього і характерні особливості святкувань у різні епохи дізнаємось упродовж лекції.

Час: 15:00.

Локація: Кав’ярня-галерея “Штука”.

5. Концерт B&B Project

“B&B Project” — український колектив, основною метою якого є популяризація народних інструментів — бандури та баяну. На даний момент кількість переглядів відео у YouTube та Facebook перевищує 20 мільйонів.

Час: 20:00.

Локація: Львівська Обласна Філармонія.

Вартість: 150-350 грн.

6. Романтична органна музика

Фелікс Мендельсон грав і компонував для органу, починаючи від 11 років до самої смерті. “Поруч із творами Баха, органні сонати Мендельсона належать до необхідного репертуару всіх органістів”, – писав про нього Ерік Вернер. А от органні твори ще одного німецького романтика Роберта Шумана не такі відомі. Хоча Шуман дуже любив цей інструмент, навіть придбав домашнє педальне піаніно, яке замінювало йому орган, і вчився на ньому грати. Солістка Органного залу Надія Величко 22 квітня виконає шуманівські цикли Етюдів у канонічній формі та Ескізів для органу, а також – Серйозні варіації та Прелюдію і фугу Соль мажор Мендельсона. Запрошуємо провести вечір романтично!

Час: 19:00.

Локація: Львівський органний зал.

Вартість: 50-120 грн.

7. Інструментальні концерти із учнями Лссмші ім. С. Крушельницької

Симфонічні ранки з хорошою музикою тривають! У неділю 22 квітня запрошуємо о 13 годині послухати Інструментальні концерти із учнями Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької. Серія концертів від молодих талантів впевнено утверджує, що ці музиканти варті уваги. 22 квітня ви почуєте їх у супроводі Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під диригуванням Сергія Хоровця. У програмі — концерти та фантазії Мендельсона, Паганіні та Венявського і концертна п’єса Мяскова.

Час: 13:00.

Локація: Львівська обласна філармонія.

Вартість: 50 грн.

8. Мелодії закоханого серця, за п’єсою Н. Альдо Любов до гробу

Весела, легка комедія італійського драматурга Н. Альдо, допоможе глядачу отримати позитивні емоції і задоволення від перегляду історії, з не передбачуваним фіналом. Вистава насичена неочікуваними життєвими подіями, які вирішуються з емоціями притаманними веселим італійцям. У виставі виконуються вокальні твори італійських, німецьких, польських та українських авторів, допомагає глядачу опинитися у сонячній співочій Італії. Усе це створить атмосферу відпочинку та естетичної насолоди і подарує чудовий настрій на увесь вечір.

Час: 18:00.

Локація: Львівська Обласна Філармонія.

Вартість: 50 грн.

9. Виставка живопису Катерини Білетіної “Берлінські ремінісценції”

Два роки тому Катерина Білетіна в товаристві митців Леоніда Багрія, Надії Шошиної та Василя Йолохова мандрувала Європою та відвідала Німеччину, Нідерланди і Австрію. Завдяки цій подорожі з’явилась серія «Берлінські ремінісценції». В експресивний манері художниця створила кілька полотен, у яких впізнаємо архітектуру Берліну та архітектоніку німецьких національних строїв, що вплинули на образний ряд серії «Берлінські ремінісценції». Полотна «Кікі» і «Відьми та всі інші» було створено для живописного конкурсу “Ars pro dono” в берлінській галереї «Грузиньяк», з якою художниця плідно співпрацює з 2015 року. Їхні сюжети – це живописні ремінісценції на казки нідерландської письменниці Анні Шмідт і мультфільми японця Хаяо Міядзакі. Експозицію доповнять жіночі портрети з особистої колекції мисткині, створені в різні роки.

Час: 10:00-22:00.

Локація: Кав’ярня-галерея “Штука”.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.