Куди піти на вихідних? Афіша подій на 31 березня та 1 квітня у Львові

//

Анна

dsc_1687_copy

Не знаєте де провести вихідні 31 березня та 1 квітня 2018 року у Львові? Афіша весняних подій у Львові.

. . .

31 березня, субота, 2018 року

1. Парад з нагоди відкриття оновленого Гранд Готелю

125 років тому на проспекті Свободи під тринадцятим номером розташувалась будівля сучасного готелю, який має довгу та цікаву історію. З нагоди відкриття заплановано грандіозний захід для львів’ян та гостей міста. У цей день проспект Свободи перетвориться у театралізоване дійство присвячене відкриттю оновленого Гранд Готелю, де кожен зможе зануритись у атмосферу старого Львова та стати свідком історичного параду. Костюмований парад ремісників, пивоварів, монахів, та інших жителів тогочасного Львова на чолі з імператором Францом Йосифом I та його дружиною Єлизаветою Баварською.

Локація: Grand Hotel Lviv.

Час: 13:00.

2. Dream Handmade Festival

Dream Handmade Festival – це перший найбільший фестиваль ручної роботи у Західній Україні, який об’єднає на своїй виставковій площі майстрів, авторів дизайнерських виробів та виробів ручної роботи, українських handmade виробників, виробників та дистриб’юторів товарів для рукоділля, творчого хобі, дитячої творчості та художніх матеріалів. Dream Handmade Festival це також можливість вийти на український ринок дизайнерських виробів та виробів ручної роботи, товарів для рукоділля і творчості, презентувати себе та свою продукцію та ознайомитися із новинками та пропозицією ринку.

Локація: Hostel Panorami Center.

Час: 8:00-18:00.

3. Майстер-клас із розпису лемківської писанки

Цього дня проводитимуть майстер-клас праправнучки Івана Франка і правнучки Петра Франка – що особливо приємно й важливо для нас! – Наталя Міліянчук, Марта Гуменецька та Ольга Чуквінська. Вони розкажуть про особливості розпису, значення символів, кольористику лемківської писанки і навчатимуть, як правильно писати її. Лемки – одна з найцікавіших етнографічних спільнот українського народу. Споконвіків вони заселяли західні схили Карпат, де творилася їхня самобутня культура. Особливою є говірка, пісня, народний одяг, побут. Але в 1940-х роках вони несправедливо втратили свою територію, а самих лемків доля порозкидала по Польщі, Словаччині та всіх регіонах України. Це призвело до часткової втрати культури, звичаїв, обрядів тощо. Так сталося і з лемківською писанкою, яка значно відрізняється від писанок інших районів України і має окрему техніку написання. Але відрадно те, що за часів незалежності лемківська писанка поступово відроджується.

Локація: Дім Франка.

Час: 14:00.

4. Вистава “Попелюшка”

Музична казка на 2 дії/ В основі нашого музичного твору лежить добре відома казка «Попелюшка» – про працьовиту дівчинку, злу мачуху та її ледачих дочок – Колючку і Злюку. Добра повчальна історія продовжує радувати і дивувати маленьких і дорослих.

Локація: Львівська Опера.

Час: 12:00.

Вартість: 40-300 грн.

5. Workshop “Букетик з верби»

Створи свій ідеальний букетик з верби разом з Kvitochka! Ми допоможемо вам підготуватись до свята і провести час приємно та з користю. Хороша компанія, смачні та корисні солодощі чекають на Вас.

Локація: Agrus.

Час: 14:00.

Вартість: 30 грн.

6. Майстер-клас з випікання пасок та приготування страв до свята

Вже в найближчу суботу запрошуємо на кулінарний майстер-клас з випікання пасок та їх декорування. Вам розкажуть про процеси приготування пасок, покажемо, що таке сучасний декор паски, та як його робити. І Бонус! Вас навчать вас готувати страви до великоднього столу: рієт з скумбрії, трьохколірний холодець та мус з курячої печінки.

Локація: FESTrepublic.

Час: 12:00.

Вартість: Вартість – 1200 грн; для власників картки Локаль – 1000 грн.

7. Концерт «Під небом Парижа»

Концерт Мирона Остюка (акордеон) та Зеновія Сороківського (скрипка) «Під небом Парижа». В програмі пісні Hubert Giraud “Sous le ciel de Paris” , Michel Legrand “Les Parapluies de Cherbourg”, Mireille Mathieu “Der Pariser Tango”, Joe Dassin “Chanson Triste” та інші.

Локація: кав’ярня “Штука”.

Час: 19:00.

Вхід безкоштовний.

8. Весняний Будівельний Форум

Більше 130 компаній та 4000 відвідувачів зберуться на Будівельному Форумі, щоб продемонструвати свої досягнення у будівельній сфері, ознайомити потенційних клієнтів з асортиментом своєї продукції, розширити дилерську мережу та обговорити актуальні та необхідні питання в колі друзів та партнерів.

Локація: Будівельний Форум.

Час: 10:00.

1 квітня, неділя, 2018 року.

1. Концерт «Несподівані мелодії для скрипки і контрабаса»

Концерт Павла Кропа і Богдана Ільницького. Звучатимуть інструментальні версії композицій Майкла Джексона, «Океану Ельзи», “ACDC”, “Nirvana”, “Coldplay” та інших.

Локація: кав’ярня “Штука”.

Час: 18:00.

Вхід безкоштовний.

2. Великодній ярмарок

Великодні кошики, квіти, ексклюзивне вино, вироби hand made, кондитерські вироби і, звісно, найсмачніші Паски. У рамках заходу пропонуємо відвідати такі заходи як дитячий показ мод, розіграш подорожі у Венецію, а також розіграш інших подарунків від партнерів, а також Великодній ярмарок у ТК Шувар (1 та 2 поверхи) та продаж найсмачніших пасок.

Локація: Торговий Комплекс Шувар.

Час: з 10:00 по 20:00.

3. «Саулюс Сондецкіс – пам’яті визначного литовського Маестро»

Цим ретроспективним концертом камерний оркестр «Віртуози Львова» розпочинає шлях до святкування 25-річчя оркестру, адже Саулюс Сондецкіс одним з перших підтвердив високий рівень колективу. А перший концерт «Вірутозів Львова» з цим диригентом відбувся у 1995 році, у квітневу неділю.Як розповів керівник «Віртуозів…» Сергій Бурко, литовський маестро – особистість, яка дала поштовх до розвитку камерного музикування по всій Україні і, зокрема, у Львові.

Локація: Львівська філармонія.

Час: 18:00-20:00.

Вартість: 70-150 грн.

4. STAND UP Battle Дівчата vs Хлопці

Stand Up Battle – це гумористична програма перед широкою аудиторією глядачів. Знайомий формат «3 на 3». Хлопці vs дівчата.

Локація: Малевич.

Час: 19:00.

Вартість: 90-250 грн.

5. Вистава “Лебедине озеро”

«Лебедине озеро» – одне з найбільш фантастичних, неперевершених і знаменитих творінь балетного мистецтва. Його хореографія протягом довгого часу вважається загальновизнаною перлиною світового балету. Саме це мав на увазі великий хореограф ХХ століття Джордж Баланчин, коли вимовив знамениту фразу: «Щоб театральний зал завжди був повний, треба кожен балет називати «Лебедине озеро».

Локація: Львівська Опера.

Час: 12:00.

Вартість: 40-300 грн.

6. Вистава “Дон Паскуале”

Герої опери «Дон Паскуале» – старий самотній багатий чоловік дон Паскуале, його племінник Ернесто, дотепний лікар Малатеста, молода красива вдова Норіна – опиняються в пікантній ситуації, гостроту якої може зняти лише розіграш, жарт. Саме вони розрубують гордіїв вузол, і кожен із персонажів полегшено зітхає, не тримаючи ні на кого зла. А глядачі отримують величезний заряд позитивної енергії.

Локація: Львівська Опера.

Час: 18:00.

Вартість: 50-300 грн.

7. Концерт/ Майстер-клас Сергія Радзецького

Завдяки постійному зростанню виконавчої майстерності музикантів – бас-гітара, своєю багатогранністю все частіше й частіше проявляє себе як самодостатній і сольний інструмент. Майстер-класи басиста і композитора Сергія Радзецького є хорошою можливістю переконатися в цьому і розглянути обладнання Gallien Krueger – не тільки з технічної сторони, а й побачити в ньому творчого помічника в реалізації композиторських і виконавчих ідей. Музична програма заходу об’єднала в собі: авторські композиції, фантазії на популярні мелодії, трактування фортепіанних творів Шопена і навіть переклади лютневої музики XVI століття.

Локація: Мистецьке об’єднання Dzyga.

Час: 18:00.

Вартість: 60 грн.

8. Stand-up комедія “Про що мовчать чоловіки”

«Про що мовчать чоловіки, або Дикун FOREVER» – це моновистава в якій намагаються примиритися дві галактики, два простори – Чоловік та Жінка. Глядач, сміючись від початку до завершення вистави, під завісу виявляє що легко відповів для себе на запитання «Як змиритися та ужитися зі своєю другою половинкою?». Не дарма «Дикун» настільки відомий та популярний у всьому світі! А в Нью-Йорку 18 липня оголошений Днем Печерної людини а також 44-а вулиця перейменована в «Дорогу печерної людини».

Локація: Перший театр.

Час: 19:00.

Вартість: 140 – 320 грн.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.