Лекція Ярослава Бишкевича. З історії святкування Дня Львова

//

Анна

lekciya-yaroslava-bishkevicha_-z-istorii-svyatkuvannya-dnya-lvova

У неділю 22 квітня о 15:00 кав’ярня-галерея «Штука» і Клуб шанувальників Галичини запрошують на лекцію «З історії святкування Дня Львова». Розповісти про те, як виникло і змінювалось свято від княжих часів аж до періоду незалежності, має намір Ярослав Бишкевич – львовознавець і старший науковий співробітник Львівського історичного музею. Для участі просимо зареєструватися.

Здавалося б, нічого цікавого у виборі часу для святкування Дня Львова немає. Головний храм – святого Юрія, тож ніби цілком зрозуміло, чому в 2003 році радянську традицію відзначати «золотий вересень» витіснили перші дні травня. Але навряд чи багато львів’ян знає, що у княжі часи головне міське свято приурочувалося до грудневого Миколая, а урочистості з цієї нагоди в перший місяць осені були звичними і за Австрії, і за Польщі. Про причини цього і характерні особливості святкувань у різні епохи дізнаємось упродовж лекції. Будемо раді зустрічі!

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.