Відкрита лекція. Проект Івасюк

//

Анна

proekt_ivasyuk

Сміливий погляд на життя та творчість Володимира Івасюка від історика, мистецтвознавця Богдана Шумиловича 2 березня 2018 року в центрі Митрополита Андрея Шептицького.

У лекції ми прослідкуємо, як формувався міф про “Червону Руту”, який також породив міфологізацію особи Володимира Івасюка.

Коли Івасюк почав писати пісню про магічну “квітку надії”, у Радянському Союзі уже десять років йшло відродження романтизму і повернення до коріння. Це романтичне і фольклорне відродження породило також проблеми – з 1965 року в УРСР влада починає “полювання” на людей, надмірно закоханих у минуле чи національну культуру. Пісня Івасюка та фільм “Червона рута” у 1970х створили новий міф, але цього разу це була історія успішної популяризації національної культури.

Смерть композитора у 1979 році була шоком для українського суспільства і популярна уява перетворила композитора на трагічного героя. Образ Івасюка став надзвичайно популярним саме завдяки радянським медіа, які перетворили композитора спочатку на поп-ідола, а згодом на трагічного героя.

Вартість квитка 100 грн.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.