Відкрита зустріч “(не)консервована музика”

//

Анна

vidkrita-zustrich-nekonservovana-muzika

26 квітня 2018 року у Центрі Шептицького відбудеться Відкрита зустріч “(не)консервована музика”.

Ysou/Молодіжний Симфонічний Оркестр України спільно з VERE MUSIC FUND організує відкриту зустріч з музикознавицею, музичною критикинею Lyubov Morozova та піаністом Лауреатом міжнародних конкурсів Roman Lopatynskyi, Pianist.

«Консерви» є синонімом традиційної музичної освіти не лише тому, що співзвучні консерваторіям, а й через закритість та музеєфікацію академічної музики в цілому. Втім, музичний процес – це не літургія у храмі, де регламентований кожен жест і вислів. Це жива стихія, стрімка та мінлива, й успіх музиканта полягає у вмінні ловити основні тенденції свого часу, його zeitgeist. Дух наших днів – це мультидисциплінарність, поєднання різних жанрів і видів, стирання межі між «високим» та «низьким» мистецтвом, більш щільна взаємодія виконавця зі слухачем, акустичних інструментів – з електронікою. Про те, як спіймати zeitgeist за хвіст, подумаємо разом із музичною критикинею Любов’ю Морозовою, та молодим піаністом Романом Лопатинським.

Любов Морозова – музична критикиня, музикознавиця, лекторка, дописувачка порталу LB.UA, газети «День», журналу «Фокус», «Cultprostir» і ін. Ведуча авторської радіопрограми «Мі-дієз» про класичну музику XX століття на «Громадському радіо». Кураторка програми нової музики фестивалю «Odessa Classics», розробила і проводить цикл концертів сучасної музики «На кордоні родючої землі: Сталкери і комбайнери нової музики» в Харківській філармонії.

Роман Лопатинський – молодий піаніст, лауреат багатьох міжнародних конкурсів, серед яких престижні Міжнародні конкурси пам’яті В. Горовиця (Київ), Міжнародний конкурс піаністів ім. Ферруччо Бузоні (Італія), а також Hamamatsu (Японія). Він бажаний гість визначних фестивалів – зокрема, MITO, Турін, Мілан; Newport Festival, Нью-Порт; фестиваль Animato, Париж; Heidelberg Fruehling Festival, Хейдельберг, Musikverein Відень. Активно концертує в Україні, Ізраїлі, Італії, Швейцарії, Німеччині, Франції, Японії, США.

VERE MUSIC FUND підтримує молодих українських музикантів індивідуальними грантами для участі в міжнародних конкурсах і майстер-класах, а також надає підтримку музичним конкурсам, які проводяться в Україні.

ВХІД ВІЛЬНИЙ!

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.