12 червня – Всесвітній день боротьби з дитячою працею

//

sashko

1274878-tsey-den-v-istoriyi-12-chervnya-vsesvitniy-den-borotbi-z-dityachoyu-pratseyu

Всесвітній день боротьби з дитячою працею встановлений Міжнародною організацією праці, яка бореться з проявами експлуатації дітей на різних рівнях. МОП докладає всіх зусиль щодо ліквідації найгірших форм дитячої праці. Під контролем організації надається підтримка та допомога дітям, які стали жертвами незаконного використання їхньої праці.

Уперше заходи цього дня відбулися 1997 року, проводили їх в Осло та в Амстердамі. Закликаючи світ до здійснення ефективних заходів щодо викорінення примусової, шкідливої та небезпечної праці, а також експлуатації дітей, Міжнародна організація праці ухвалила Конвенцію від 17.06.1999 № 182 “Про заборону та негайні заходи щодо ліквідації найгірших форм дитячої праці”, ратифіковану Законом України від 05.10.2000 2022-III.

Державна служба України з питань праці, відповідно до покладених на неї повноважень, здійснює державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про працю, зокрема з питань використання праці неповнолітніх, юридичними особами, у тому числі їхніми структурними та відокремленими підрозділами, які не є юридичними особами, та фізичними особами, які використовують найману працю.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.