Покрови у Львові: програма подій

//

Nelegal

1 жовтня у Львові святкуватимуть свято Покрови. Свято популярне, відтак у цей день організовують масові події у різних куточках міста. Цьогоріч відзначення особливе, бо вперше за новим календарем.

Крім того, Афіша Львів радить куди піти у ці вихідні, — 30 вересня і 1 жовтня. Вибрані події, що не приурочені до свята.

Шевченківський гай

Локація:Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького (львівський скансен)

Час:30вересня-1 жовтня

Вартість квитків: 150 ₴ – повний /100 ₴ – пільговий

Музей організує один з найбільших осінніх ярмарків народних майстрів та крафтярів! На головній галявині звучатимуть музики з Києва (Гуляйгород, Матерія) та Львова (Дриґ, Етерія, Миклухо Маклай), діятиме дитяча локація з традиційними іграми.

Також готують низку цікавих майстерок з традиційних видів ремесел для дорослих та дітей: гончарство, бойківська писанка, виготовлення традиційної забавки, петриківський розпис, килимова вишивка, соломоплетіння, і хусткування! Уважно читайте програму та обирайте активність до душі:

Субота, 30 вересня

12:30 – 18:00 ярмаркування на Великій галявині (кераміка, прикраси, одяг в етностилі, ткацтво, килимарство, народна забавка)

12:30 – 13:00 показовий виступ Школи джур

Концертна частина на Великій галявині:

14:00 Миклухо Маклай

15:30 Матерія

17:00 ГуляйГород

15:00 Гутірка коло стодоли: презентація музейного співаника “Пісні боротьби”. Розмова про фольклорні рефлексії на тему війни та вивчення пісень зі збірника.

Неділя, 1 жовтня

11:00 літургія в наміренні за Збройні Сили України (церква Софії Премудрості Божої)

12:30 – 18:00 ярмаркування на Великій галявині

Концертна частина на Великій галявині:

15:00 Дриґ

17:00 Етерія

14:00 – 16:00 Народні ігри та забави для дітей на Дитячій галявині біля озера (хата за озером)

15:00 Гутірка коло стодоли: Лекція Уляни Явної “Національний стрій у міжвоєнному Львові і Галичині (1920-30ті)”

У програмі можливі зміни.

День здоров’я на Замарстинові

Локація:Замарстинівський парк (вулиця Мазепи)

Час:30 вересня 10:00-15:00

В суботні ранок та обід професійні медики і реабілітологи навчатимуть та підказуватимуть усім охочим як підтримувати себе у тонусі. Діти зможуть взяти участь у змаганнях з бігу та показовому занятті зі стрибків.

Центр Довженка

Локація:Центр Довженка (проспект Червоної Калини, 81)

Час:1 жовтня о 18:00

Найбільший зал Сихова запрошує на концерт з улюбленими артистами львівської естради! Народний артист України Олег Кульчицький та заслужений артист України Зеновій Гучок обіцяють зіграти особливий концерт. Його присвячують усім захисникам і захисницям України, вдячності їм за кожен новий день та свободу.

У цей вечір прозвучать найвідоміші та найкращі хіти цих легенд української сцени, адже їх об’єднує не один рік творчої співпраці. Це будуть пісні про вічні та найважливіші людські цінності: кохання, віру, надію, любов до рідної землі.

А крім того 5 храмів Львова відзначатимуть престольне свято.

Куди піти на вихідні 30 вересня і 1 жовтня?

Кінопоказ документального просвітницького фільму

Локація: Дім Франка (вулиця Франка, 150)

Час: 30 вересня о 17:00

Вхід: благодійний внесок на ударний дрон Evo MAX 4T та боєприпаси для групи іноземного легіону “Тактична Босота”

Цей документальний фільм є новаторським та монументальним дослідженням проблеми мовного питання в Україні. Творці стрічки вперше в історії української документальної журналістики його через призму досвідів інших країн. Авторка ідеї, сценарію та продюсерка фільму Леся Воронюк розповіла в одному з інтерв’ю: “Ми поставили собі завдання перенести мовне питання із політичної площини в площину просвітницьку. Нашим завданням було один раз і назавжди розставити акценти, зруйнувати неправдиву інформацію і відкрити багато нової, про яку насправді знають українські мовознавці й дослідники, але вона поширена в дуже вузьких наукових колах”.

Екскурсія виставкою сенсаційних скульпутр

Локація: Стрийський парк, вхід з вулиці Паркової, зустріч під вхідною аркою

Час: 30 веренся, 12:00

Вхід: 200 ₴ (оплата на місці)

Скульптурний маршрут у Стрийському парку наробив багато галасу. “Впевнена” стала символом Львівського тижня скульптури. Осіння екскурсія від куратора Павла Гудімова Скульптурним маршрутом з відвідуванням виставки Ярослава Мотики – це хороший план для вихідного полудня.

Куди піти з дітьми

Читання з відомим дитячим письменником

Локація: книгарня-кав’ярня Старого Лева (вулиця Стрийська, 200а)

Час: 30 вересня о 14:00

Вхід вільний

Нагода для дітей і батьків разом з відомим автором почитати історії про Сашуку Писуку та веселих і кумедних примар з книги «День народження привида». Запрошують діток віком від 5 до 8 років.

У День народження до привида Сашуки Писуки прийдуть у гості всі його друзі-привиди – і Зловісна Марта, і Гарнюня Гапуня, і Балухатий Блюм, і Рудий Зуб, і Май Онес, і навіть Зелепонь Квартальна… І в кожного буде своя історія – химерна, розбишацька, страшненька, повчальна, добра – і неодмінно весела! Адже ці цікавущі казки розказав для вас найвеселіший український дитячий письменник, справжній улюбленець малюків Сашко Дерманський. А ще серед гостей-привидів буде хтось маленький, з голови до ніг загорнутий у простирадло, хто дуже любить смакувати ірисками. Цікаво, хто це?

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.