13 червня – День визволення Маріуполя від російських окупантів, День поширення інформації про альбінізм

//

sashko

630_360_1560401941-343

День визволення Маріуполя від російських окупантів відзначають 13 червня згідно з постановою №3807 «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2016 році» Верховної Ради України від 2 лютого 2016 року.

Протистояння у Маріуполі – це справжній великий епізод війни на сході України, коли місто Маріуполь місяць було під владою самопроголошеної так званої “Донецької народної республіки”.

13 червня 2014 о п’ятій ранку року звільняти місто вирушили добровольчі батальйони. Під час операції померли: Віктор Саєнко (начальник Маріупольського міського управління ДАІ), Михайло Єрмоленко (молодший інспектор зв’язку маріупольського батальйону патрульної служби міліції), Сергій Демиденко (командир Дніпропетровського батальйону територіальної оборони).

Звільнення міста пройшло успішно, було проведено «ювелірну» роботу, ніхто з мирних жителів серйозно не постраждав. А відтак Верховна Рада України ввела постанову про відзначення цього дня

Також 13 червня відзначають День поширення інформації про альбінізм.

5b20d908b9e02

Альбінізм – це хвороба, за якої у людини уроджена відсутність пігменту шкіри, найбільш поширена в деяких країнах Африки й у корінних народів Америки. Існує легенда, що кістки альбіносів приносять дуже велику удачу тому, в кого вони є, дітей-альбіносів часто приносять у жертву в окультних ритуалах. Їхнє життя постійно в небезпеці, бідолашних убивають, а також їх нерідко дискримінують у суспільстві, буває, що діти-альбіноси зазнають справжніх гонінь не тільки з лайливими та глузливими словами в їхній бік, а й із побоями. Часто не сприймають альбіносів не тільки діти у школах, а й дорослі.

Беручи до уваги резолюцію №23/13 Ради з прав людини про зазіхання на осіб, які є альбіносами, та їх дискримінацію у суспільстві, а також резолюцію №24/33 від про співробітництво з метою запобігання нападам на осіб, які хворіють на альбінізм, резолюцію №26/10 про міжнародні дні поширення інформації про альбінізм та низку інших факторів того, що такі люди не можуть спокійно перебувати у суспільстві та їхнє життя перебуває під загрозою, Генеральна Асамблея ООН оголосила Міжнародний день поширення інформації про альбінізм від 13 червня 2015 року.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.