5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища

//

sashko

unnamed2132

Це свято започаткувала Генеральна Асамблея ООН на 27-й сесії 15 грудня 1972 року як один зі способів допомогти екології. Тоді ж було засновано нову організацію – Програму ООН з навколишнього середовища, під егідою якої відтоді й відзначають щорічно День охорони довкілля.

Свято створене для того, що винести на загал проблеми довкілля, сприяти розумінню людей важливості цього питання, а також закликати всі країни світу внести у цю справу хоч якусь частинку. Щороку цей день присвячено певній темі. 2020 року людство відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища з темою «Тисячоліття довкілля – приступити до дій».

Кожен із нас також може долучитися до святкування і відіграти свою роль у збереженні планети. Почати можна із сортування сміття, відмови від поліетиленових пакетів, прибирання в парках і скверах, висаджування дерев тощо.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.