6 липня – Всесвітній день поцілунків

//

sashko

2potsilunok

Всесвітній день поцілунків (англ. World Kiss Day або англ. World Kissing Day) – неофіційне свято, яке вигадали у XIX столітті у Великій Британії. ВА 1999 року його офіційно затвердила своєю резолюцією Організація Об’єднаних Націй. Святкується щорічно 6 липня.

У всьому світі цього дня проводять різноманітні святкові заходи, конкурси та веселі змагання, пов’язані з поцілунками

Поцілунки є невід’ємною частина нашого життя, за допомогою яких ми висловлюємо прихильність, любов, повагу, кохання, пристрасть. Поцілунки – відмінний засіб підняти настрій і зміцнити імунітет, порятувати від суму й депресії. А ще поцілунок здатен спонукати серце перекачувати щохвилини на літр крові більше, ніж зазвичай, змусити одночасно рухатися 28 м’язів тіла та миттєво підвищити артеріальний тиск, а також спалити дюжину калорій.

У кров тих, хто цілується, виділяються ендорфіни – так звані «гормони радості», які мають наркотичну дію, дають відчуття блаженства й спокою.

До слова, японські медики стверджують, що поцілунок здатний знизити в людському організмі вироблення гістаміну, який спричиняє сінну лихоманку. Але для цього потрібно цілуватися в супроводі спокійної музики протягом цілих 30 хвилин.

Британські ж учені дослідили, що постійні поцілунки, які відбуваються між постійними партнерами, коли жінка вагітна, є своєрідним ефективним щепленням від цитомегаловірусу. Цей вірус є у слині та може становити небезпеку для вагітних, оскільки здатний призвести до смерті плоду або до розвитку в нього фізіологічних вад.

У користь поцілунку переконані й терапевти, які кажуть, що щирі й довгі поцілунки здатні сприятливо впливати на тиск (зокрема, гіпотоніків).

Тож цілуйтеся на здоров’я щодня, а особливо 6 липня!

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.