День міста у Львові 2024: куди піти у святкові вихідні?

//

Nelegal

У 2023 році львів’яни вітатимуть рідне місто звично, у перші вихідні травня 6-7 числа. 767 річниця заснування міста обіцяє бути багатою на події. Крім того, у цей вікенд організовують інші цікаві події, що не присвячені святу. У добірці Афіші Львів є з чого вибрати! Варто пам’ятати, що через війну можливі обмеження та зміни.

6 травня

Дитячий мініфестиваль танцю «Сонцевир»

soncevyr

Локація: Палац мистецтв (вул. Коперника, 17)

Час: 13:00

Вхід вільний

Дитячі клуби Львова запрошують на фестивальчик «Сонцевир».

Він для маленьких творчих особистостей, які проявляють свій потенціал дуже яскраво. У програмі фестивалю: виступи колективів Дитячих клубів Львова, танцювальні майстерки, благодійний ярмарок, тематична фотозона, колесо Фортуни (промоція дитячих клубів).

Вільний поетичний мікрофон

Локація: Палац Хоткевича (вул.Кушевича, 1)

Час: 18:00.

Для гостей вхід вільний

Маєте актуальні вірші, але ніде їх прочитати? Скучили за сценою або хочете вперше вийти на неї з власною творчістю? Тоді вам до палацу. Він відкритий для вашої зміни! Сюди запрошують майстрів слова та дебютантів до вільного поетичного мікрофона. Для участі в події заповніть реєстраційну форму: https://forms.gle/3wJXhvQK7zxFpxMx6

Поезію радять вживати дозовано, тому кількість учасників обмежена. У разі успішного проходження відбору з вами зв‘яжуться організатори. Вестиме читання молода, та досвідчена учасниця українських та міжнародних поетичних конкурсів Софія Ленартович.

Всеукраїнський форум військових письменників

Локація: Будинок офіцерів (вул.Театральна,22)

Час:15:00

Вхід вільний

Ті, хто захищає нас від ворогів також пишуть книжки і діляться написаним на спеціальній зустрічі, яку вже п’ятий раз організовує найкраща бібліотека міста. 6 травня стане останнім днем форуму. Однак закриватиме його кінопоказ документального фільму «Життя після 16:30». Автор і сценаристи розкажуть про його створення.

Презентація одягу з текстами Сергія Жадана

Локація: «Дзиґа»

Час: 17:00

Є попередня реєстрація.

Найвідоміший письменник зустрінеться з львів’янами, щоб розказати про нову благодійну співпрацю з творцями одягу Lady Di atelier. Вони створили дизайн хустини із цитат пісень та віршів, які вже давно знають напам’ять. А ще футболки. Опісля буде невеличкий музичний виступ від «Жадана і собак». Продаж колекції стартує 6 травня в шоурумі Lady Di atelier.

Реєстрація на подію: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdCffSs62ePC4FAcycx1DBscXI0c8ylsCiVCIchad-wnzg0xQ/closedform

7 травня

Благодійний ярмарок

Локація: Стрийський парк (вул. Уласа Самчука, 22)

Час:з 13:00 до 18:00

Вхід вільний

У Стрийському парку на відпочинковому просторі «Русалки place» (велика алея) відбудеться благодійна виставка-ярмарок «Львів – місто міст». З нагоди дня міста, Львів, як «місто міст», збере українців із постраждалих від війни областей, які зараз живуть та творять у Львові. Гості події дізнаються про культурні особливості з прифронтових і окупованих регіонів і долучаться до збору коштів для потреб ЗСУ. Важливо, що виставка-ярмарок «Львів – місто міст» та заклади освіти виручені кошти скерують на закупівлю дронів для 125-ої бригади територіальної оборони, а благодійні події від закладів культури мають на меті зібрати гроші на Starlink для 24-ої механізованої бригади імені короля Данила.

Тут відбуватимуться лекції, майстер-класи, музичні виступи, готуватимуть страви, а у релокованих підприємців можна буде придбати крафтові вироби, каву та випічку. Хедлайнером стане Віктор Павлік.

Благодійні події у житлових районах

У міських закладах культури заплановано кілька благодійних подій:

З 12:00 до 16:00 год. на площі біля медіатеки «Мультиплекс» (вул. Симоненка, 10) організують благодійний бібліотечний ярмарок з майстер-класами для дітей та дорослих, фотовиставкою «Незламні», поетичною екскурсією та авторськими читаннями «Винайдення міста», флешмобом «767 оплесків» та ін.

Львівський кіноцентр з 13:00 до 18:00 запрошує на благодійну акцію, організовану спільно з львівською мистецькою школою № 10, народними домами смт Брюховичі та Винник. У парку «Горіховий гай» перед Львівським кіноцентром (вул. Володимира Великого) відбуватиметься ярмарок, майстерки, виступи танцювальних і вокальних колективів.

Осередками святкувань у кожному районі стануть школи. Біля них торгуватимуть смаколиками на ярмарках, гратимуть ігри тощо. Для гостей виступатимуть діти. Адреси:

  • школа №6, вул. Зелена, 22
  • школа №77, вул. Виговського, 7а
  • ліцей №38, вул. Порічкова, 4а
  • школа №99, вул. Творча, 1
  • площа перед Церквою Введення в храм Пресвятої Богородиці, вул. Чукаріна, 5
  • площа перед школою №36 і ліцеєм №2, вул. Володимира Великого, 55 а

Аудіоперфоменс у просторі Радіогараж

Локація: Радіограраж (вул. князя Романа, 6)

Час: 16:00

Вхід вільний

Імпровізаційний електроакустичний музичний перформанс побудований на діалозі зі звуковим ландшафтом міста візуалізованим у графічній партитурі. Мережа розрізнених звукових подій зафіксованих під час звукових прогулянок від РадіоГаражу в 2021 році перетворюється на мереживо музичних питань та відповідей, які учасники перформансу (Юрій Булка, Юрій Гуран, Остап Мануляк, Михайло Романишин, Роман Фещак та ін.) даватимуть за допомогою взаємодії між акустичними інструментами, аналоговими і цифровими синтезаторами, процесорами та музичним кодингом наживо.

Також в РадіоГаражі працюватиме інтерактивна авдіоінсталяція «Гук міста 2.0», що спонукатиме гостів самостійно змішувати та досліджувати різні звукові ландшафти Львова, створюючи свої власні віртуальні «авдіопрогулянки» в режимі реального часу.

Ярмарок смаку

Локація: подвір’я Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

Час: 11:00-19:00

Вхід вільний

Підтримайте малих і середніх виробників органічних сертифікованих продуктів, сироварів та крафтових виробників Львівщини. Познайомтесь з виробниками та переробниками сертифікованої органічної продукції. На ярмарку буде представлена продукція 50 виробників: мед, чаї, соки, сири та інша молочна продукція, пастила, крупи, олія, джеми, м’ясні вироби та інше.

Поціновувачів сиру ProCheese запланували цікаві заохочення спробувати смаколики. а ще можна буде посмакувати сирами-переможцями міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards та національного конкурсу українських сирів та чизмонгерів ProCheese Awards. І звісно ж, запропонують взяти участь у майстерках, дегустаціях та вікторинах на сирну тематику із смачними призами.

Музичний сет Dark electro/industrial/aggrotech

Локація: “Дзиґа” (вул. Вірменська, 35)

Час: 18:00-22:00

Вхід: Донат на ЗСУ (від 200 грн)

Концерт легкої техно- і електронної музики. Зіграють:

  • Hyperhate (Kharkiv, Aggrotech)
  • Mass Terror X (Mykolayiv, Dark Electro)
  • Nitr0-X-0rtiN (UA, Industrial Rave)
  • DJ AliceVanScott

Додамо, у наступні вихідні в Україні святкуватимуть День матері, – ми склали добірку святкових концертів. А 18 травня відзначатимуть День вишиванки.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.