У третю неділю червня святкуємо День батька

//

sashko

День батька

1529221125_ruka-ruki-papa-syn-deti-dochka1

День батька святкують у третю неділю червня. В Україні це свято офіційно встановлено указом Президента №274/2019 – «…з метою створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім’ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей», указ підписано 18 травня 2019 року.

Свято сягає своїми коренями далекого 1909 року. Цього дня у США вшановували сім’ю та працю батьків. Ініціатором свята виступила мешканка міста Спокан, штат Вашингтон – Сонора Смарт (Додд). У їхній сім’ї було шестеро дітей. Матір покинула їх – і всі турботи взяв на себе батько, який забезпечив дітям гідне дитинство та виховання. Коли в країні святкували День матері, дівчина пішла до міської ради з проханням запровадити нове свято – День батька. Спершу це свято пропонували встановити в день народження тата Сонори, Вільяма Смарта, але забракло часу на підготовку. Відтак виникла інша ідея для дати святкування – 19 червня. Згодом її підтримали інші міста та штати, зрештою ця чудова традиція прийшла й до нас.

Психологи стверджують, що кожна дитина для гармонійного розвитку потребує присутності у своєму житті батька: якщо вона відчуває підтримку тата, його любов і ніжність, то виростає більш упевненою в собі, сильнішою та стійкішою до проблем.

Цього дня згадайте про прекрасні моменти, проведені з татом, перегляньте сімейні фотографії, привітайте свого тата, якщо він живий.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.