1 червня – День захисту дітей і Всесвітній день батьків

//

sashko

06_01_zakhody_den_zakhystu_ditei

Міжнародний день захисту дітей заснований у листопаді 1949 року в Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Уперше його відзначали 1950-го в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Відповідно до Женевської декларації про права дітей, ухваленої 1924 року, проголошено необхідність соціального захисту прав дитини. Декларацію прав дитини ухвалили 20 листопада 1959 року, вона проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного й духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану тощо. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.

Цього дня для дітей зазвичай влаштовують різноманітні розважальні заходи: вистави, конкурси, концерти, щзмагання тощо.

Окрім того, 1 червня відзначаємо Всесвітній день батьків, покликаний нагадати про роль батьків у вихованні та захисті дітей, а також роль сім’ї загалом, адже кожна дитина потребує сімейної опіки, батьківського теплі, уваги, любові й розуміння в родині.

Всесвітній день батьків проголошено резолюцією 66/292 Генеральної Асамблеї ООН 2012 року, цей День щорічно відзначають на честь батьків у всьому світі.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.