6 червня – День журналіста

//

sashko

723519_news

Щорічно 6 червня в Україні відзначають День журналіста. Це професійне свято так званої «четвертої влади» було запроваджене Указом Президента України № 251/94 від 25 травня 1994 року, з нагоди прийняття Національної спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів 1992 року.

Сьогодні неможливо уявити своє життя без засобів масової інформації. Незалежні й обʼєктивні працівники цієї сфери – це необхідність для суспільства. На жаль, останнім часом почастішали спроби обмежити роботу журналістів, напади, викрадення тощо.

День журналіста в Україні – не національне свято. Представників ЗМІ вітають на недержавному рівні, проте з цієї нагоди їм вручають різноманітні нагороди, подяки, премії, відзначають внесок деяких журналістів у професійну сферу.

2019 року День журналіста набув особливого значення в міжнародному контексті. Напередодні цієї дати, у травні 2019 року, представник України – голова НСЖУ – увійшов до складу виконкому Європейської федерації журналістів і став єдиним представником у цьому органі від країн Східної Європи.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.