2 червня – Міжнародний день здорового харчування

//

sashko

good_food_display_-_nci_visuals_online

Ідея народилася як своєрідна відповідь американському «Дню, коли можна їсти те, що хочеться». Ініціатива виникла у соцмережі, в групі людей, які прагнули схуднути. Її швидко підтримали, а відтак ідея вийшла за межі соцмереж.

І хоча є ще один День здорового харчування, який відзначають 16 жовтня, тепер і 2 червня стало приводом привернути увагу до проблем неправильного та нездорового харчування сучасної людини і намагатися подолати їх.

Що таке здорове харчування? Це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини у харчових і біоактивних речовинах. Для вашого здоров’я необхідне збалансоване харчування.

100046579_1949648185159900_3190463271253573632_o

Декілька порад щодо здорового харчування:

Споживайте достатню кількість корисних харчових продуктів щодня: овочів, бобових, фруктів, цільних злаків, горіхів, насіння, яєць, нежирного м’яса, риби та молочних і кисломолочних продуктів. Користь від споживання натуральних рослинних і білкових продуктів полягає у зменшенні ризику захворіти, підвищенні якості та збільшенні тривалості життя.

Уникайте частого споживання харчових продуктів і страв зі значним вмістом солі, цукру та жиру, зокрема трансжирних кислот.

Читайте також: Правила здорового харчування.

Намагайтеся дотримуватись оптимального режиму харчування та набути здорових харчових звичок, повільно споживати їжу у пристосованих для цього місцях.

Пийте достатньо рідини, обирайте напої, які не містять багато калорій. Не починайте вживати алкоголь або обмежте його споживання.

Ретельно дотримуйтеся правил харчової безпеки, зокрема чистоти, обирайте лише якісні та безпечні харчові продукти з належними умовами їхнього транспортування, зберігання та приготування

Намагайтеся більше рухатись і займатися фізичними вправами щодня Активний спосіб життя має відомі переваги у забезпеченні здорового і тривалого життя. Щоденні, улюблені вами види фізичної активності є найкращим варіантом дозвілля.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.