2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста

//

sashko

mizhnarodnyj-den-sportyvnogo-zhurnalista

Міжнародний день спортивного журналіста (англ. International Sports Journalist Day) – професійне свято, яке відзначається щорічно 2 липня.

Міжнародний день спортивного журналіста відзначають від 1995 року, коли його встановили за ініціативою Міжнародної асоціації спортивної преси (фр. Association Internationale De La Presse Sportive, AIPS). Організація була утворена 2 липня 1924 року в Парижі й об’єднує близько півтори сотні національних спілок журналістів.

На сьогодні членами асоціації є національні об’єднання спортивних журналістів понад півтори сотні країн світу, серед яких і Україна.

Асоціацію спортивних журналістів України (АСЖУ) було створено на з’їзді спортивних журналістів країни 26 червня 1999 року. У неї ввійшли представники газет і журналів, інформаційних агентств, телебачення й радіо, інтернет-видань, фотожурналісти, співробітники прес-служб спортивних клубів.

Основна мета АСЖУ, спадкоємиці Федерації спортивних журналістів України – захист законних творчих, соціальних, економічних, вікових, національно-культурних, спортивних та інших інтересів своїх членів як в Україні, так і в інших країнах. А також активне сприяння розвитку фізкультури й спорту, спортивної журналістики на всій території України. АСЖУ До складу АСЖУ входить близько 600 осіб, які представляють ЗМІ України, 100 з них є членами AIPS.

З кінця 2001 року асоціація, як колективний член, входить у Національний олімпійський комітет України. А її президента з 2002 року обирає член НОК України. АСЖУ співпрацює з Міністерством молоді та спорту України в питаннях розвитку фізичної культури серед населення.

У міжнародний день спортивного журналіста AIPS і національні асоціації спортивних журналістів проводять урочисті засідання. У багатьох країнах цього дня нагороджують найкращих представники засобів масової інформації, які висвітлюють події спорту. В Україні цього дня в багатьох редакціях газет, журналів, телевізійних каналів, інформаційних агентств, радіостанцій вшановують найкращих спортивних журналістів. Деякі видання 2 липня проводять спеціальні спортивні заходи, у такий спосіб пропагуючи фізкультуру, спорт і здоровий спосіб життя.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.

Індекс маси тіла калькулятор