4 червня – Міжнародний день дітей – жертв агресії, Міжнародний день боротьби з карієсом

//

sashko

h_ua_den_detei_ja

19 серпня 1982 року на 31-му пленарному засіданні Генеральна Асамблея ООН із питання про Палестину постановила щороку 4 червня відзначати Міжнародний день невинних дітей – жертв агресії. День відзначають у річницю першого нальоту ізраїльської авіації на Бейрут та інші поселення Лівану, що стався 4 червня 1982 року. Під час операції загинула величезна кількість мирного населення, серед якого були й діти.

Під час виникнення збройних конфліктів чи не найбільше страждають діти. Найпоширенішими правопорушеннями щодо дітей є вербування й використання їх у воєнних діях, убивства, сексуальне насилля, викрадення, напади на школи та лікарні, відмова надання гуманітарної допомоги дітям.

Цей день – нагадування про те, що в ході воєнних дій гинуть не лише солдати. ООН встановила цей день для того, щоб відчути хоча б частинку тих страждань і болю дітей всього світу.

Мирне населення гине не лише під час воєнних дій. Терористичні атаки також забирають багато невинних життів. Останнім часом кількість правопорушень стосовно дітей в зонах конфлікту зросла. Міжнародний день невинних дітей – жертв агресії – це тільки невеликий крок до їх захисту.

Міжнародний день боротьби з карієсом

37cfa5ffc6bc235e7c5b403567c8-1586487

Також 4 червня відзначають Міжнародний день боротьби з карієсом. Він був заснований з ініціативи стоматологів 2013 року. Карієс є одним із найпоширеніших захворювань на Землі. А це свято стало ще одним нагадуванням про те, що нам потрібно регулярно ходити до лікаря та перевіряти свої зуби.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.