8 червня – Всесвітній день океанів

//

sashko

ocean-sunrise-1344797_960_720

8 червня вся планета відзначає важливе екологічне свято. Світовий океан покриває нашу планету на 72%. Він є важливою частиною біосфери. Це джерело їжі, ліків, корисних копалин тощо. Тому ми повинні захищати океан хоча б у такий спосіб, як відзначання цього свята.

Встановити Всесвітній день океанів запропонували під час саміту «Планета Земля» в Ріо-де-Женейро 1992 року, а з 2009 року його офіційно святкують за рішенням Генеральної Асамблеї ООН.

З 2002 року промоцією та організацією свята займається некомерційна організація «The Ocean Project» спільно з «World Ocean Network» та іншими природоохоронними спільнотами.

До Дня океанів проводять щорічний конкурс фотографій, переможців якого нагороджують у штаб-квартирі ООН.

Тема Всесвітнього дня океанів ООН 2020 року – «Інновації для сталого океану». Йдеться про інновації, пов’язані з упровадженням нових методів, ідей або механізмів.

Свято океанів щороку відзначають ті, кого воно хоч якось стосується. Працівники зоопарків, дельфінаріїв, акваріумів, а також іхтіологи й екологи цього дня проводять різноманітні заходи для покращення екологічної ситуації в світових водах, збереження біорізноманіття мешканців глибин, привернення уваги до забруднення океанів.

Турбота про океан з боку людей може запобігти вимиранню деяких видів риб, рослин та інших організмів. Адже для того, щоб користуватися потенціалом Світового океану, потрібно щось віддавати. Важливо пам’ятати, що те, яка планета залишиться нашим дітям і внукам, вирішуємо ми. Тож продовжимо життя планети.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.