Де провести перші вихідні весни? Афіша подій на 3 та 4 березня

//

Анна

pershi_vesnyani_vuhidni

3 березня, субота, 2018 року

1. Фестиваль мексиканського кіно

У кінотеатрі «Копернік» – фестиваль мексиканського кіно. Ми пропонуємо Вам подивитись найкращі фільми «нової мексиканської хвилі»: стрічки Гільєрмо дель Торо, Альфонсо Куарона та інших видатних режисерів цієї країни, від «Лабіринту фавна» до «І твою маму теж».

Локація: Kopernik.

Час: 19:00.

Вартість: від 40 до 200 грн.

2. Фома та гурт “Мандри”

Концертна програма» Час Летить» – це всіма улюблені пісні Фоми та «Мандрів». Пісні на слова Тараса Шевченка, Володимира Івасюка, Миколи Мозгового та інших українських авторів. Народні та повстанські пісні. Спеціальний бонус – виконання зовсім нових пісень Фоми з майбутнього альбому, вихід в світ якого планується в листопаді 2018 року. Це буде справжній вибух емоцій.

Локація: театр ім. М. Заньковецької.

Час: 17:00.

Вартість: 100-490 грн.

3. OneDayShop#17.Hollywood

OneDayShop – це одноденний маркет, на якому збираються багато молодих та перспективних handmade виробників зі всієї України.

Локація: Львiвський Палац Мистецтв.

Час: з 13:00-20:00.

Вартість: 30 грн.

4. Створити сайт-мільйонник : Майстер-клас Катерини Коберник

У школі журналістики УКУ відбудеться майстер-клас заступниці директора департаменту нових медіа холдингу «1+1 медіа» Катерина Коберник. Тема зустрічі: Як побудувати новинний сайт-мільйонник: точки зростання та ризики. Захід відбудеться за підтримки Фонду розвитку українських ЗМІ Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Локація: Школа журналістики УКУ.

Час: 11:00.

Вхід безкоштовний!

5. Ференц Ліст і Ріхард Ваґнер

Ференца Ліста та Ріхарда Ваґнера багато що об’єднувало – від спільних поглядів на суспільство і творчість до кровних зв’язків, адже донька Ліста Козіма стала дружиною Ваґнера. Ференц Ліст у прямому сенсі слова врятував німецькому композиторові життя: 1848 року він у власній кареті вивіз Ваґнера із Дрездена, охопленого революцією, в якій Ріхард грав не останню роль. Угорський композитор щиро захоплювався талантом свого зятя і перекладав його твори для фортепіано. Солістка Органного залу Олена Мацелюх зіграє концерт із творів цих двох геніїв, присвячений 135-річниці з дня смерті Ваґнера.

Локація: Львівський органний зал.

Час: 19:00.

Вартість: 60-120 грн.

6. Перша вечірка весни “Grisly Faye / Konakov”

Grisly Faye – електронний проект Маргарити Кулічової створений на початку 2014 року у Варшаві. З того часу за її участі відбулося 8 європейських турів та близько 50 концертів в Україні, Польщі, Чехії, Німеччині та Голандії. Konakov – київський продюсер, діджей, журналіст, культурний активіст, учасник руху “Схема”, автор музичного проекту “ШЩЦ”. Богдан власноруч випускає музику на вініловому вайт-лейблі, а його трек Clonki Part II відібрав Jackmaster для відомої серії DJ Kicks.

Локація: Актовий зал Fredra.61.

Час: 22:00-4:00.

Вартість: 150 грн.

7. Кларнетовий майстерклас Семюеля Берто

Семюель Берто – кларнетист, композитор і педагог. Виступав у Франції, Німеччині, Швейцарії, Чехії, Польщі, Словаччині, Білорусі, Данії, Швеції, Фінляндії, Канаді та Австралії. Він отримав академічну музичну освіту в Парижі, але класичної музики йому було замало. Тож зараз Берто грає клезмерську та балканську музику, працює у жанрах етно, фолк, джаз, електро, контемпорарі. Маестро охоче ділиться своїми знаннями не тільки у консерваторіях Франції чи Швеції, а й багато їздить з майстер-класами по всій Європі. 3 березня відкрити для себе секрети майстерної гри на “фройляйн Кларнет” зможуть і львівські музиканти.

Локація: Львівський органний зал.

Час: 10:00.

Участь безкоштовна! Попередня реєстрація!

8. Sugar Party

Вечірка для колекціонерів цукру в пакетиках, їхніх друзів й інших веселих людей. Ви побачите колекцію цукровий пакетів зібраних Ulyana Kit. Вас чекає обмін цукровими пакетами, аукціон, конкурс із швидкісного відкриття цукрових пакетів однією рукою, конкурс малюнків з цукрових пакетів, виготовлення картини. А також – призи: подарункові набори з цукровими колекціями та інші цікавинки.

Локація: Forge Hall CoWorking.

Час: 19:00.

Вартість: 50 грн. За внесок з 15 різних цукрових пакетів в фонд події – знижка 5 грн. Учасникам, які виставлять колекцію з більш ніж 60 різних одиниць цукру – вхід вільний.

4 березня, неділя, 2018 року

1. Фестиваль мексиканського кіно

У кінотеатрі «Копернік» – фестиваль мексиканського кіно. Ми пропонуємо Вам подивитись найкращі фільми «нової мексиканської хвилі»: стрічки Гільєрмо дель Торо, Альфонсо Куарона та інших видатних режисерів цієї країни, від «Лабіринту фавна» до «І твою маму теж».

Локація: Kopernik.

Час: 19:00.

Вартість: від 40 до 200 грн.

2. Сольний органний концерт Олени Мацелюх

Солістка Органного залу Олена Мацелюх може зіграти все – від перлин органної класики до сучасних творів у транскрипції для органа. У неділю, 4 березня, Органний зал запрошує на сольний концерт Олени Мацелюх. У програмі – надзвичайно різноманітні та цікаві твори. На початку концерту ми почуємо хорал забороненого нацистською Німеччиною Зігфріда Карґ-Елєрта, а також два твори композитора-католика Вільяма Бьорда, який зазнавав гонінь у протестантській Англії.

Локація: Львівський органний зал.

Час: 19:00.

Вартість: 60-120 грн.

3. Йога-нідра – практика розслаблення

Відчуваєте нестачу сну чи життєвої енергії? Хочете залишатись ефективими у сучасному темпі життя? Your Choice проект свідомості пропонує для цього практику Нідра Йога. Нідра йога – практика глибокого розслаблення тіла та розуму. В процесі заняття ми спрямовуємо увагу на те ,що говорить ведучий, на візуалізації образів, станів та ситуацій, спостереженням за думками, звуками . Виникає стан на межі бадьорості та сну, саме тут можна знайти певні життєві ситуації, спогади з минулого, страхи, що можна пропрацювати та жити щасливіше.

Локація: вул. Заводська 31.

Час: 10:00.

Вартість: 45 грн.

4. Вистава “Білосніжка та семеро гномів”

Старовинна чарівна казка братів Грімм звучить особливо проникливо в хореографії балетмейстера Ігора Храмова. Знайомий з дитинства сюжет про юну красуню Білосніжку, дочку Короля, яку пихата чаклунка мачуха виганяє з дому, стає історією про дружбу і вірність. Добре серце Білосніжки, її лагідний характер і чуйність допомагають їй вижити в дрімучому лісі. Забавні лісові Гноми щиро полюбили дівчинку і прихистили у себе. І ніякі чари і підступи не переможуть Любов.

Локація: Львівська Опера.

Час: 12:00.

Вартість: 40-300 грн.

5. Фестиваль блогерів “ВідеоЖара Львів”

Відвідайте найгарячішу блогерську тусовку цієї весни! 4 березня на території клубу !FESTREPUBLIC. CLUB у рамках Road Show фестивалю #ВидеоЖара2018 зберуться всі улюблені блогери. Більше 20 зірок YouTube, з якими тможна робити селфі, брати у них автографи і відриватись на повну.

Локація: !FESTREPUBLIC.

Час: 10:00.

Вартість: 134-149 грн.

6. Концерт “Чарівний світ музики Уолта Діснея”

Володар 29 премій «Оскар», засновник першого в світі гігантського «Діснейленду», батько Міккі Мауса та Дональда Дака – звичайно ж, це Уолт Дісней. Переглядаючи мультфільми кампанії Уолта Діснея ми часом не дуже вникаємо у сюжетні події та розкриття характерів персонажів. Ми просто насолоджуємося якісними зображеннями і чудовими піснями. Саме про пісні ми і будемо говорити, співати, переглядати на екрані і поряд з переглядом ви почуєте ці чудові пісні українською мовою у виконанні солістів Львівської філармонії.

Локація: Львівська Обласна Філармонія.

Час: 12:30.

Вартість: 30 грн.

7. Концерт “Kids Sing Disney”

Найказковіша подія Львова для слухачів усіх поколінь: відомі пісні з кращих мульфільмів студії “Disney” у виконанні талановитих дітлахів у супроводі симфонічного оркестру! Від класики до найновіших шедеврів – уся казковість, мрійливість та найкраще що ми любимо в творах “Діснея” устами тих, хто щиро вірить в чудеса! У програмі хіти із мультфільмів “Король Лев”, “Рапунцель”, “Аладдін”, “Русалонька”, “Зоотрополіс”, “Крижане серце”, “Книга джунглів”, “Мулан”, “Ліло та Стіч”, “Попелюшка”, “Геркулес”, “Тарзан”, “Відважна”, “Білосніжка та сім гномів” та інших.

Локація: театр ім. М. Заньковецької.

Час: 12:00.

Вартість: 160-300 грн.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.