Добірка оригінальних барів та кав’ярень Львова, які варто відвідати

//

fersht

У Львові є безліч барів, ресторанів та кав’ярень, але туристів особливо приваблюють незвичайні заклади, в яких пропонують оригінальні страви або дивують гостей цікавим антуражем. Саме про такі місця розповідаємо у статті.

Ресторан-музей «Криївка»

Цей заклад оформлен у стилі польового укриття Української повстанської армії. Щоб зайти, гості мають сказати певний пароль. У ресторані подають страви традиційної української кухні — борщ, вареники, курячі крильця, млинці. Страви виносять в алюмінієвих тарілках та мисках. Інтер’єр закладу настільки автентичний, що ресторан неодноразово використовувався як місце для зйомок документальних фільмів про діяльність УПА. В окремих залах представлено колекцію військової техніки та зброї, радіостанції, шифрувальні машини, інші експонати.

Грузинський бар «Georgian Vine»

У цьому затишному барі можна насолодитися традиційними стравами грузинської кухні. Але головна особливість закладу — величезний вибір смачних вин, виготовлених на найвідоміших виноробнях країни. У барі пропонують алкогольні напої лише відомих грузинських брендів, зокрема Kartuli Vazi. У широкому асортименті представлені білі, червоні та рожеві тихі вина на будь-який смак. Гості можуть замовити дегустаційний сет, щоб ознайомитись із різними сортами. Додатково до вина в «Georgian Vine» пропонують ситні хачапурі та хінкалі, солодку чурчхелу.

Бар «Piana Vyshnia»

Цей заклад привертає увагу відвідувачів химерним інтер’єром з барвистими фресками та яскравими картинами. Головний напій закладу — вишнева настойка міцністю 17,5%, але пропонують й інші види алкоголю. Також у барі представлен асортимент десертів та закусок, які відмінно поєднуються із солодкими та ароматними напоями.

Ресторація-музей «Гасова лампа»

У цьому ресторані представлена ​​друга за величиною колекція гасових ламп у Європі — у кількості 528 екземплярів. А ще в закладі можна ознайомитися з усіма етапами видобутку та дистиляції нафти, розглянути точну копію однієї з перших гасових ламп, подивитися настільні лампи Франца-Йосифа, Міклухо-Маклая та Джузеппе Гарібальді і, звичайно, смачно поїсти. У меню ресторану представлено багато страв — салати, зупи, м’ясні та рибні кулінарні шедеври, закуски, десерти.

«Львівська копальня кави»

У кафе можна замовити смачну свіжозварену каву та насолодитися незвичайним антуражем — заклад виконаний у стилі шахти, де видобувають кавові зерна. У підземеллі можна побувати на екскурсії або просто випити там філіжанку ароматної кави. На верхньому поверсі розташовано книжкову крамницю та магазин, де варто придбати зернову каву. До речі, також якісний напій, що бадьорить, можна купити в інтернеті — наприклад, у маркеті Маудау. Також «Львівська копальня кави» славиться смачними десертами — чизкейками, брауні, сирниками.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.