Куди піти на вихідних у Львові? Афіша подій на 19 та 20 травня

//

11

День вишиванки, фестиваль вуличної їжі та багато іншого чекає на Вас на вихідні 19 та 20 травня у Львові.

19 травня відбудеться нове прочитання книги “Маленький принц”

“Маленький принц: нове прочитання” – це приклад саме дитячої творчості: після прочитання повісті Сент-Екзюпері діти зпроектували події окремого сюжету на сучасне життя. І що з цього вийде Ви побачите уже цієї суботи.

Локація: Палац Потоцьких.

Час: 17:30.

19 травня відбудеться захід “Візерунки долі та Ангели надії” спеціально до Дня вишиванки

Уперше і лише цього дня музей покаже свою колекцію неймовірних вишиванок, які науковці збирали протягом багатьох десятків років, а також вишиванки, які носили в родині Франків. Про них розповість франкознавиця Наталя Тихолоз. Своєю чергою, дослідниця та колекціонерка українських автентичних вишиванок Роксоляна Шимчук доповнить бесіду про орнаменти національного вбрання та їхнє сакральне значення.

Локація: Дім Франка.

Час: 14:00.

19 та 20 травня відбудеться довгоочікуваний фестиваль вуличної їжі Street Food So Good

Запрошуємо на ярмарок натуральної продукції від локальних виробників. Якісні зразки молочної, м’ясної продукції, крупи, соки широкий асортимент меду, та інші екологічно чисті та корисні для здоров’я продукти – для тих, хто цінує своє здоров’я та підтримує українське.

Локація: Парк культури та відпочинку.

19 травня відбудеться прем’єра вистави «Тайна Вечеря» Андрія Бокотея

Не раз Андрій Бокотей звертався в своїй творчості до філософських тем, як,наприклад, у роботах «Апокаліпсис», «Мойсей», «Проти течії», «Рівновага», «Всесвіт», «Метаморфози» та ін., що викликали захоплення шанувальників мистецтва на виставках у всьому світі. «Тайна вечеря» стала кульмінацією у драматургії його життя і розмови з людьми через призму скла.

Локація: Львівський оперний театр.

Час: 15:00.

ІІІ Міжнародний хоровий фестиваль “Львівські зустрічі” 19 травня

Фестиваль “Львівські зустрічі” створений задля відродження традицій хорового співу в Україні. Свято вокалу відбудеться у Львові вже втретє. Цьогоріч гостями фестивалю стануть Український чоловічий хор “Журавлі” з Польщі та Мішаний хор “Gaudeamus” з Білорусі. Також у фестивалі візьмуть участь українські колективи: Львівський муніципальний хор “Гомін”, хор “Грація” Львівського коледжу культури та мистецтв, мішаний Хор студентів Львівського музичного коледжу ім. С.Людкевича, Народний камерний хор “Жайвір”.

Локація: Львівський органний зал.

19 та 20 травня відбудеться концерт “Чарівна флейта”

У Львівській обласній філармонії виступатиме австралійська флейтистка Ана де ла Веґа. Молода зірка не вперше побуває в Україні з концертом, а цього року виступить в рамках 37 Міжнародного фестивалю музичного мистецтва “Віртуози”, який традиційно охоплює травнево-червневі дні у Львові.

Локація: Львівська обласна філармонія.

Час: 21:00.

20 травня відбудеться інтерактивний захід “Пізнай Левицького”

З нагоди відзначення всесвітнього Дня музеїв у ХММ Л.Левицького відбудеться інтерактивний захід “Пізнай Левицького”. 18 травня на сторінці музею буде запропоновано до огляду кілька творів митця, з якими пов’язані певні історії з його життя. 19 травня будуть представлені короткі описи цих подій. Усіх бажаючих дізнатись більше і з’ясувати взаємозв’язки творів та життєвих ситуацій запрошуємо на екскурсію та майстер-клас з друку листівки.

Локація: Музей Леопольда Левицького.

Час: 14:00.

Концерт гурту Open Kids 20 травня

OPEN KIDS – це п’ятеро професійних і яскравих виконавиць, які представляють собою нове явище європейської музичної індустрії і надихають своїм прикладом десятки тисяч дітей по всьому світу, закликають їх вірити в мрії, втілювати їх в реальність і змінювати цей світ на краще.

Локація: Малевич нічний клуб.

Час: 19:00.

20 травня відбудеться органний концерт “Фуги з прелюдіями”

Фуга у перекладі з латини означає “біг”. Одна тема, яка повторюється у різних голосах, створює відчуття безперервного руху. Вершиною поліфонічної музики є фуги Йоганна Себастьяна Баха. “Складність цього жанру полягає в одночасному контрасті та взаємному доповненні кількох рівнозначних голосів”, – пояснює Олена Мацелюх. Як передмову до цієї складної форми творів композитори використовують переважно вільні побудови – прелюдії. У Баха вони можуть називатися Фантазіями (імпровізації) або Токатами (вільна форма руху). Ці геніальні цикли Йоганна Себастьяна складуть програму концерту Олени Мацелюх 20 травня.

Локація: Львівський органний зал.

Час: 19:00.

20 травня відбудеться прем’єра вистави “Джалапіта”

Сюрреалістична комедія «Джалапіта» у Першому театрі – це перша постановка на українській сцені твору Емми Андієвської (лауреатки Національної премії ім. Т. Шевченка 2018). Режисер вистави – Артем Вусик, відомий львів’янам виставами «Перетворення» і «Любов)». Важливою складовою вистави є вибудовані Ніною Хижною пластика та хореографія, які базуються на сучасній енергійній техніці Gaga.

Локація: Перший театр.

Час: 13:00.

19 та 20 травня відбудеться прем’єра вистави “Королева краси” Мартін МакДонах

Стара жінка на ім’я Меґ живе у малому містечку в Ірландії, де ув’язнила себе і тепер робить все можливе, щоб ув’язнити свою доньку Морін. В їхній історії творцям вистави цікава, перш за все, тема периферійної, ізольованої людини, яка прагне омріяного життя, але не в змозі його досягнути. Через страхи минулого, що переносяться на реальність і провокують нездатність реалізовувати свої мрії, це бажане життя залишається непрожитим. Таким є ментальний парадокс, що притаманний, зокрема, українському суспільству: прагнути кращого, але не робити зусиль задля його досягнення, натомість, ми видаємо бажане за дійсне і живемо ілюзією.

Локація: Театр Курбаса.

Час: 19:00.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.