Куди піти у Львові на вихідних 22-23 липня?

//

Nelegal

Незалежно від того, чи ви місцевий мешканець або приїжджий турист, у Львові знайдете чим насолодитися у довгоочікуваний вікенд! До вашої уваги — події, що відбудуться у Львові на вихідних 22-23 липня, що варто відвідати.

Концерт Foa Hoka

Де: Нижній зал у Театрі ляльок

Коли: 22 липня о 19:00

Скільки: квитки від 250 грн за попередньою реєстрацією; на вході – 400 грн

Foa Hoka – одні з перших, хто заграв в Україні індустріальну та експериментальну музику. У 90-х вони були неодноразовими гостями Польщі та Німеччини, де їх вважали одною з найцікавіших українських формацій, адже Foa Hoka є представниками чернігівської авангардної електронної сцени. У Львові український експериментальний дует Foa Hoka, у складі Дмитра Куровського та Євгена Ходоша пропонують мультимедійний лайв перфоманс “The Hot Future”.

Концерт Василя Прозорова

Де: 22 липня, 20:00

Коли: арт-центр Дзиґа, вулиця Вірменська, 31

Скільки: квитки 300 грн

Василь Прозоров – фронтмен легендарного українського метал-гурту ТОЛ. Неймовірна експресія їхньої музики та тексти, за авторством самого Прозорова, зробили ТОЛ флагманом української альтернативи.

У 2013 році ТОЛ припинив свою діяльність, але музикант продовжував свою діяльність у рамках свого акустичного гурту ПНД. Василь Прозоров – це беззаперечно ікона української альтернативи. Його внесок в українську андеграундну музику важко не переоцінити.

Благодійний метал-концерт

Де: 22 липня, 16:00

Коли: вулиця Яблонської (колишня Заводська), 31

Скільки: квитки 200 грн за попередньою реєстрацією; на вході – 300 грн (Купівля онлайн: https://api.blink.so/events/share/42124a72-9182-46b5-9c07-06780785109b)

Благодійний концерт (частина коштів буде передана на допомогу ЗСУ) у залі, що був котельнею на території заводу РЕМА, вже кілька років діє як «Котельня Руїн бар». У суботній вечір тут виступлять:

  • Reyvakh (Івано-Франківськ)
  • Khorset (Івано-Франківськ)
  • Mindmath (Івано-Франківськ)
  • Enstrict (Львів)
  • Triumfate (Тернопіль)
  • Harmata (Київ)

Літературник

Де: Львівська обласна бібліотека для юнацтва імені Романа Іваничука, площа Ринок, 9

Коли: 22 липня о 16:00

Скільки: вхід вільний

Одна з регулярних літературних подій “Між наМИ”.Тут слухачі зануряться у поетичну битву без римоплетінь і пластмаси. Між собою силами мірятимуться Богдан Кухта і Терра Оринка.

Це вільний та непрописаний захід без сценаріїв та репетицій, на якому результат протистояння залежить тільки від аудиторії.

Ювілей молодіжного руху УГКЦ «Українська молодь – Христові»

Коли: 23 липня, 10:00

Де:УКУ, собор святого Юра, Митрополичі сади

Скільки:Внесок учасника заходу – 350 грн

Ювілейний з’їзд молоді з благословення і за участю Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. Гасло з’їзду: «Найважливіше поле битви – твоє серце». Цими словами прагнемо пригадати молоді про важливість дбати про чистоту свого серця і складеної нею присяги вірності Христові. Адже духовна битва в наші дні триває всюди, де перебуває молодь: у полях на лінії фронту, у мирних містах та селах чи далеко від рідної землі.

Попередня програма святкування:

  • 10:00- 11:00 – Реєстрація учасників
  • 11:00 – 13:00 – Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (присяга молоді на вірність Христові)
  • 13:00 – 14:00 – обід
  • 14:00 – 15:00 – зустріч Блаженнішого Святослава з УМХівською молоддю
  • 15:00- 17:00 УМХівський квест історичними місцями УМХ та митрополита Андрея Шептицького (Початок в УКУ, а завершення біля собору Юра), нагородження учасників
  • 17:00 – 17:30 – Молебень за прославу праведного Митрополита Андрея біля пам’ятника на площі святого Юра ( запрошуємо очолити Главу Церкви)
  • Спільне фото перед пам’ятником та собором)
  • Благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ
  • 18:00 -20:00 Молитовний вечір молоді за перемогу України та за українську молодь, яка захищає Україну (Митрополичі Сади)

Благодійний естрадний концерт просто неба біля Оперного

Де: проспект Свободи

Коли: 23 липня о 17:00

Скільки: вхід вільний

На площі перед Оперним театром гратимуть ретро-музику FIJI Band і Зіновій Карач. Співатимуть «Гуцулку Ксеню», «Червону Руту», «Черемшину» та інші відомі хіти минулого. Музиканти збиратимуть кошти на автомобілі для ЗСУ. У планах зібрати 300 тисяч гривень для цього.

Куди піти з дітьми?

Презентація дитячої книги

Де: Львівська обласна бібліотека для юнацтва імені Романа Іваничука площа Ринок, 9

Коли: 23 липня о 16:00

Скільки: вхід вільний

Адміністрація державного заповідника запрошує ознайомитися з книгою для дітей 5-12 років, яка розповідає про середньовічну зброю та предмети побуту, що є у колекції музею Тустані.

Майстерки з шиття

Де: вулиця Куліша, 4

Коли: 22, 23 липня о 15:00

Скільки: 450 грн

Швейна студія-ательє «PROший Львів” організує для діток майстер-клас, де вони зможуть щось пошити, перекусити між роботою та навіть пострибати, щоб розімʼяти руки і ноги. Дітки шитимуть все власноруч “з нуля”: з моменту викрійки до фінальних швів. Кожна дитина працюватиме за окремою швейною машинкою, але під наглядом майстринь. 22 липня о 15:00 – шитимуть зайчика. 23 липня – шитимуть органайзер зі заколкою і резинкою.

Тривалість – 3 години. Вік учасників – від 8 до 13 років. Матеріали – надають: тканину, голки, нитки, швейну машинку. Перекус обовʼязково буде. Кількість місць обмежена! Для реєстрації пишіть в приватні повідомлення (вайбер, телеграм):+380 67 255 3878

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.