Скеледроми у Львові

//

Nelegal

Такий різновид активного відпочинку як скелелазіння давно доступний у Львові. Впродовж 2010-их років у нашому місті відкрили декілька скеледромів різних розмірів та рівнів складності як для дорослих, так і для дітей. У нашій добірці – найповніший перелік.

Скеледром Бухта, вул. Сяйво, 12 (територія колишнього керамічного заводу)

vusokyj-navysannya-2

Це один з найбільших не лише у Львові, а й у Західній Україні. На скелелазному стенді функціонує боулдерінгова зона із площею поверхні близько 350 квадратних метрів. Висота боулдерінгової частини – до 5 м.

Крім того, тут ще й високий стенд із площею поверхні 400 квадратних метрів, висота в найвищій точці – 14 м. У “Бухті” пропонують маршрути різної складності (від 5а до 7б+), що задовольнять потреби як початківців, так і досвідчених спортсменів. Розімнутись можна у тренувальній зоні, де доступні тренажери, що дозволяють покращити не лише скелелазну майстерність, а й загальний фізичний стан.

У відпочинковій зоні можна придбати чай-каву, влаштувати перегляд фільму, виставку, вечірку, відсвяткувати День народження чи просто добре відпочити з друзями. Після занять можна скористатись душем.

У “Бухті” можна домовитись про індивідуальні заняття чи групові заняття з інструктором, записати дітей у секцію скелелазіння, куди беруть з шестирічного віку. У залі “Бухти” інколи організовують змагання зі скелелазіння.

The Wall, вул. Героїв УПА, 72 (Технопарк)

thewall

Найближчий до центру міста скеледром. У “The Wall” доступні 50 трас різного рівня складності на площі 50 квадратних метрів для лазіння. Урізноманітнити навантаження можна завдяки зоні розминки, боулдерінг-зоні, зоні високих трас (до 14м). Для дітей організовують школу скелелазіння на дитячій штучній скелі, а тренери проводять у теплі пори року заняття з дітьми і на справжніх скелях.

Rock Station вул. Пулюя, 16

skeledrom_lviv2

Його відкрили у Ліцеї імені Івана Пулюя, – відтак тут працюють передусім з дітьми від 3 років (персональні тренування) та ведуть групові тренування для дітей від 6 років. Відтак, зручне місце для новачків у скелелазному спорті. Для дорослих тут організовують персональні та групові тренування, періодично проводять майстер-класи та базовий курс скелелазіння. По п’ятницях з обіду та ввечері тут пріоритетний час для дорослих (зокрема студентів).

Basement Level Up, с. Солонка

basement

Скеледром у передмісті відкрили восени 2020 року, неподалік від кільцевої дороги Львова. Тут пропонують тренування для новачків й амбітних скелелазів з досвідом. Тренування проводять по вівторках, четвергах і суботах, але за бажанням час можна підібрати індивідуально. У цьому скеледромі проводять дні відкритих дверей, змагання з призами.

Скеледроми для дітей у Центрі дитячої творчості дітей і юнацтва Галичини, вул. Вахнянина, 29

manivci

skeledrom_lviv

Альпінізм для дітей на Погулянці розвиває турклуб “Манівці”, що облаштував тут мультиспортивний зал, де є невеликий скеледром, що відкрили у квітні 2014 р. На площі 330 квадратних метрів ще облаштували татамі (заняття з дзюдо), батут, поролонову яму і майданчик для паркуру, брейкдансу і акробатики, слеклайни (натягнуті на висоті стропи, на яких вчитимуть зберігати рівновагу та виконувати акробатичні фігури).

А на одній зі стін будівлі доступний для дітей і підлітків найбільший у Львові відкритий скеледром. Його висота 17 м, ширина – 6,5 м. Тут у теплу пору відбуваються безкоштовні тренування зі скелелазіння для дітей.

Спортивний майданчик на вулиці Йосифа Сліпого

slipogo

Ще один скеледром для дітей. Точніше, скеледромчик. Його розмір, а саме висота, ледь сягає двох метрів, а ширини вистачить на одночасне перебування двох-трьох дітлахів молодшого віку. Та його унікальність в абсолютно вільному доступі та цікавому розміщенні – просто неба на підпірній стіні. Гарний і безкоштовний варіант для першої в житті спроби скелелазіння.

Майданчик відкрили у січні 2023 року, скеледром поряд з будинком №22, що на вул. Й.Сліпого.

Фотографії Семашка Юрія спеціально для “Афіші Львів”, пресслужби міської ради та зі сторінок скеледромів у соцмережах

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.