У львові стартує відкритий шаховий фестиваль “Меморіал Михайла Василишина”

//

admin

shahi

4 грудня (цієї суботи) у головному корпусі НУ “Львівська політехніка” стартує відкритий шаховий фестиваль “Меморіал Михайла Василишина”. Подібні шахові змагання на Львівщині відбудуться вже у вісімнадцятий раз поспіль.

Учасники шахового фестивалю

Як повідомляється, цього року у шаховому турнірі зустрінуться участь шахісти високої кваліфікації з Польщі, Румунії, Бельгії, Індії, Казахстану і, звичайно, з України. Програмою заходу передбачено, що в межах шахового фестивалю буде організовано два турніри, у кожному з них 10 учасників змагатимуться за можливість виконання нормативу міжнародного гроссмейстера та міжнародного майстера.

Львів’янин Артем Хрипач (міжнародний арбітр ФІДЕ) призначений головним суддею змагань.

Історія шахового турніру

Цікавою є історія змагань. Турнір проводять на вшанування пам’яті львів’янина Михайла Василишина. пан Василишин був майстром спорту зі вільної боротьби, але дуже любив шахи, посвячував їм свій вільний час, львівським шахістам завжди віддавав свою увагу і підтримку. Зважаючи на таке, вдячні шахісти з 2004 року проводять шахові турніри його пам’яті щороку.

Організаторами шахового фестивалю “Меморіал Михайла Василишина” є: спортивна школа “Дебют”, управління молоді та спорту Львівської ОДА, Львівська обласна федерація шахів, “Львівська Політехніка”.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.