12 серпня – Міжнародний день молоді

//

sashko

molodezh3-117084-raltqyi8-1024x725

Міжнародний день молоді в системі ООН святкують 12 серпня. Цей день покликаний нагадати про роль молодих людей у розвитку суспільства про повсякденні проблеми, які стоять на їхньому шляху

Ідею Міжнародного дня молоді запропонувала 1991 року молодь, яка зібралася у Відні (Австрія) на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН. Форум рекомендував, щоб Міжнародний день молоді було оголошено спеціально для збору коштів, просування та підтримки Фонду молоді ООН у партнерстві з молодіжними організаціями.

Рішення про оголошення 12 серпня Міжнародним днем молоді підтримали на І сесії Світової конференції міністрів у справах молоді, що проходила в Лісабоні 8-12 серпня 1998 р. Цю рекомендацію 17 грудня 1999 р.підтримала 54 сесія Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй у резолюції № «A/RES 54/120 I» («Політика та програми, що залучають молодь»). Відтак 12 серпня оголосили Міжнародним днем молоді.

Міжнародний день молоді щороку має певну основну тематику. Темою 2020 року є «Залучення молоді в глобальні дії».

Тема Дня покликана привернути увагу до того, як саме участь молодих людей на місцевому, національному та глобальному рівнях збагачує національні та багатосторонні установи та процеси, а також винести уроки щодо того, в який спосіб можна значно розширити представництво й участь молоді у формальній інституційній політиці.

Забезпечення участі молоді в формальних політичних механізмах підвищує справедливість цих процесів, забезпечуючи їх демократизацію, сприяє більш ефективній і стійкій політиці. Також це має символічне значення, яке може сприяти відновленню довіри до державних інституцій, особливо серед молоді. Крім того, більшість проблем, з якими нині стикається людство, як-от спалах COVID-19 і зміна клімату, вимагають узгоджених глобальних дій і конструктивного залучення та участі молодих людей для їх ефективного вирішення.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.

Індекс маси тіла калькулятор