15 липня – Всесвітній день навичок молоді

//

sashko

a36f4e22-874b-43d9-bd72-62547adf4f10

Всесвітній день навичок молоді, який відзначають у системі міжнародних пам’ятних дат ООН 15 липня, Генеральна Асамблея ООН затвердила 2014 році. Такий день є можливістю наголосили на важливості для молодих людей опановувати навички, необхідних для отримання гідної роботи й занять підприємницькою діяльністю.

Зростання безробіття серед молоді є однією із серйозних проблем, що стоять перед суспільством у сучасному світі – і в розвинених країнах, і в країнах, що розвиваються. При цьому від 2017 року спостерігається зростання числа молодих людей, не зайнятих у сфері праці та які не отримують освіти або навичок.

2016 року налічувалося 259 мільйонів молодих людей цієї категорії. Їхнє число, за оцінками, досягло 267 мільйонів у 2019 році і, за прогнозами, 2021 року кількість таких молодих людей надалі зростатиме та становитиме близько 273 мільйонів осіб.

У всьому світі кожна п’ята молода людина перебуває поза сферою зайнятості або освіти. Троє з чотирьох молодих людей цієї категорії – жінки.

Тим часом освіта й підготовка мають важливе значення у досягненні цілі Сталого розвитку «Забезпечення всеохопної та справедливої якісної освіти й заохочення можливості навчання протягом усього життя для всіх».

Декларація «Освіта-2030» приділяє велику увагу розвитку професійно-технічних навичок, зокрема доступу до недорогої та якісної технічної і професійної освіти й підготовки, набуття професійно-технічних навичок, необхідних для працевлаштування й отримання гідної роботи, ліквідації гендерних диспропорцій і забезпечення доступу для вразливих категорій населення.

Всесвітній день навичок молоді 2020 року проходить у складних умовах. У зв’язку з пандемією COVID-19 було припинено діяльність багатьох установ, які займаються професійно-технічною підготовкою кадрів. За оцінками, закриття навчальних закладів торкнулося майже 70% учнів у всьому світі, а дистанційне навчання стало найбільш поширеним способом отримання професійної підготовки. Це пов’язано зі значними труднощами, серед іншого, з адаптацією навчальних програм, підготовкою стажистів і інструкторів, наявністю технічних засобів і розробкою стандартів оцінки і сертифікації.

До кризи молоді люди у віці 15-24 років втричі частіше, ніж дорослі, входили в категорію безробітних. Після завершення навчання молодь протягом тривалого часу часто не може знайти роботу. Після закінчення пандемії молоді доведеться набувати навичок, які дозволять успішно адаптуватися до майбутніх потрясінь.

2020 року з нагоди Всесвітнього дня навичок молоді пройде віртуальна конференція «Навички для підвищення стійкості молоді», яку координує ЮНЕСКО у співпраці зі Співдружністю з питань навчання.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.