Куди поїхати на пікнік: інтерактивна карта локацій неподалік автодоріг Львівщини

//

sashko

__1594280636_640x480_1_0

У розпал літа мандрівники шукають місця для пінкіків-локацій, де можна помилуватися природою і просто провести час на свіжому повітрі. Для зручності подорожніх у мережі інтернет розмістили інтерактивну карту пікнік-локацій у лісах Львівської області, де позначено місця, придатні для відпочинку та пікніку з фотографіями та географічними координатами їх розташування.

Онлайн-карту розробив департамент міжнародного співробітництва та туризму Львівської облдержадміністрації спільно із Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Лісівники Львівщини підготували до туристичного сезону 19 рекреаційних пунктів, які розташовані вздовж автомобільних доріг загальнодержавного значення. Такі пікнік-локації мають під’їзні шляхи або пряме сполучення з автомобільними дорогами й обладнані території для стоянки авто.

Рекреаційні майданчики облаштовані інформаційними стендами та аншлагами, альтанками, навісами, столами, лавочками, ящиками для сміття. Також там є спеціально відведені місця для розведення вогнищ, що дозволяє знизити ризик виникнення лісових пожеж.

Загалом у лісах державних лісогосподарських підприємств облаштовано 122 рекреаційні об’єкти.

Зокрема, національний природний парк «Сколівські Бескиди» пропонує відвідати 8 рекреаційних зон («Павлів потік», «Водоспад на річці «Кам’янка», «Джершень», «Колодка», «Манмальсталь» «Явори», «Тустань», «Дубравка») та 2 туристичні притулки в урочищах «Дубина» і «Тустань». Нині тривають роботи з облаштування територій рекреаційних об’єктів Нацпарку, які найбільше відвідують, – рекреаційної зони «Водоспад на р. Кам’янка» та туристичного притулку “Дубина”. Їх зроблять зручнішими та комфортнішими для відпочинку.

Лісівники закликають відпочивальників залишати після себе місця відпочинку чистими й охайними, щоб тим, хто приїде сюди згодом, було затишно і приємно відпочивати.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.