18 червня – День стабільної гастрономії, День гідності аутистів

//

sashko

kulesha

День стабільної гастрономії встановлено Головною Асамблеєю ООН з 2017 року (A/RES/71/246). Це відносно молоде свято, яке відзначаємо щороку 18 червня, пропагує шанобливе ставлення до традицій місцевих і харчового виробництва та, звичайно, збереження біорізноманіття. Цей день має на меті об’єднати всіх людей та їхні вподобання в одну велику, різнобарвну та надзвичайно смачну гастрономічну картину.

Гастрономія – це перш за все продукти, страви не тільки місцевої, а й усіх кухонь усіх народів. Цього дня день радимо спробувати улюблену страву кухні, яку обожнюєте. Особисто я замовлю собі сет ролів. А що замовите ви: піцу, суші чи, можливо, хінкалі? Обирати вам!

День гідності аутистів

279537_1

День гідності аутистів проходить 18 червня з 2005 року згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Цього дня варто підтримати людей з аутизмом, а надто дітей, яким важко спілкуватися з оточенням, але які часто мають неймовірно багатий внутрішній світ.

Аутизм – це розлад нервової системи, що характеризується порушенням соціальної взаємодії, вербальної й невербальної комунікації, повторюваною поведінкою. У людей з аутизмом існують складнощі у взаємодії із зовнішнім світом, з цього приводу виникають порушення в соціалізації. Такі люди уникають спілкування та, взагалі, будь-якої комунікації. Проте, варто сказати, що в них є так звані «острівці знання» – сфери, в яких здібності хворого досягають нормального або навіть геніального рівня.

Цього дня варто згадати та підтримати людей, які хворіють на аутизм, та гідність, з якою вони переносять різноманітні труднощі у своєму житті. Окрім того, підтримки й розуміння потребують найближчі аутистів, адже саме від рідних багато в чому часто залежить соціалізація, рівень і якість життя людей з аутизмом.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.