20 липня – Міжнародний день торта

//

sashko

cake-3764110_1280

20 липня відзначають цікаве свято – Міжнародний день тора (International Cake Day), присвячений дружбі та миру між людьми, країнами, народами. Святкування дня проходить під девізом «I Cake You», що означає «Я прийду до тебе з тортом».

Ініціатором створення такого свята є «Міланський Клуб» Королівства Любові – співтовариство друзів, членами якого є музиканти, кулінари й інші творчі натури. 2009 року клуб започаткував традицію створення спільних музичних тортиків, яку потім підтримали інші країни.

53456352_2166982930014248_6680336263263813632_n

2011 року було випечено перший у світі колективний «багатонаціональний» миротворчий торт – у його приготуванні взяли участь багато людей з різних країн, які надсилали фотографії своїх тортів на сайт свята.

Серед найцікавіших заходів свята – виставки незвичайних і дивних тортів на певну тематику, а також ярмарки, аукціони, змагання кондитерів, музично-кондитерські виступи, паради тортів, флешмоби й майстеркласи з виготовлення та прикрашання тортів, корпоративи та просто дружні чаювання.

Коли і хто вперше створив торт, зараз складно сказати. Історія цього десерту налічує приблизно 2000 років. Рецепти перших тортів включали борошно, мед, горіхи, яйця, молоко. Оскільки одним із головних інгредієнтів торта вважалося борошно, то пальму першості можна віддати Греції. Саме тут у неолітичних селах під час розкопок знайшли торти, що були спечені з перемелених зерен. За іншою версією, перший торт спекли в Італії. Ще одна частина істориків припускає, що своєю появою торт зобов’язаний Сходу. Стародавні кулінари східних країн виготовляли десерти ыз суміші меду, молока і горіхів, які за формою нагадують сучасні тортики. Страву, схожу на торк, виявили також у гробниці фараона Пепіонха, що мешкав у Єгипті 2200 року до н.е.

Проте найбільше поширення торт набув у Франції, і кулінари саме цієї країни протягом століть диктували моду на торти. Із Франції до нас прийшли такі відомі кондитерські назви, як бісквіт, мус, крем, меренга тощо.

У кожному разі, торт – це завжди гарно, смачно і святково. Тож сьогодні дозвольте собі шматочок цього прекрасного десерту без жодних докорів сумління.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.