26 червня – Міжнародний день на підтримку жертв катувань, Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їх обігом

//

sashko

cf

Головна Асамблея ООН за ініціативи Економічної та Соціальної Ради резолюцією №52/149 від 12 грудня 1997 року проголосила 26 червня Міжнародним днем на підтримку жертв катування.

ООН засудила катування як одну з найбільш нелюдських дій, які одні люди застосовують щодо інших з метою придушення людської особистості та властивого людині почуття власної гідності.

Катування є злочином відповідно до принципів міжнародного права. Тортури заборонені й не можуть бути виправдані за жодних обставин. Ця заборона, відповідно до норм МП, є обов’язковою до виконання для всіх членів міжнародної спільноти, незалежно від того, чи ратифікувала певна держава міжнародні договори, які прямо забороняють застосування тортур.

Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їх обігом

1chek

Історія боротьби зі зловживанням та обігом наркотиків актуальна уже понад сто років. Проблема залежності від наркотичних речовин особливо гостро стоїть у сучасному суспільстві, вона стосується і підлітків, і дорослих людей, і навіть дітей.

За рекомендації Міжнародної конференції з боротьби зі зловживанням наркотичних засобів та їх незаконним обігом Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію №42/112 від 7 грудня 1987 року. Нею 26 червня було проголошено Міжнародним днем зі зловживанням наркотиками та їх обігом. Цей день має на меті інформувати про пагубний і смертельний вплив наркотичних засобів та покарання за вживання та розповсюдження їх.

Щорічно на підтримку Дня виступають приватні особи, спільноти й організації, метою яких є поширення інформації про проблему зловживання наркотичними засобами.

Тема Дня 2020 року – «Більше знань для більшої допомоги». Вона покликана продемонструвати необхідність посилення заходів задля розуміння проблеми поширення наркотиків. Це, своєю чергою, допоможе зміцнити міжнародну співпрацю в боротьбі з впливом заборонених засобів на сектори охорони здоров’я, державного управління та безпеки.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.