27 червня – День мікро-, малих і середніх підприємств, Всесвітній день рибальства

//

sashko

depositphotos

Власна затишна кав’ярня, маленька крамничка власноруч вирощених овочів і фруктів, пекарня, в яку ти вклав душу, – сьогодні день, коли вшановують працю тих, хто займається малим і середнім підприємництвом.

День мікро-, малих і середніх підприємств встановлено резолюцією №71/279 Генеральної Асамблеї ООН від 6 квітня 2017 року. Він має на меті підтримати та закликати людей до створення власного підприємства, поширити інформацію про такий бізнес та його плюси, підвищити обізнаність про його внесок у світову економіку.

Саме такі підприємства, в кожному з яких зайнято менш ніж 250 осіб, є основою більшості економік світу і відіграють важливу роль в країнах, що розвиваються.

Згідно з даними Міжнародної ради з малого бізнесу (ICSB), формальні і неформальні мікро-, малі та середні підприємства (ММСП) становлять більш ніж 90% усіх підприємств і забезпечують у середньому 70% загальної зайнятості населення. На їхню частку припадає 50% ВВП.

Саме мікро-, малі та середні підприємства найбільше постраждали від карантинних обмежень, запроваджених у зв’язку з пандемією корона вірусної інфекції та потребують додаткових коштів, часу й зусиль на відновлення.

Цього дня привітайте знайомих підприємців, а ще краще – скористайтеся послугами малого бізнесу й у такий спосіб підтримайте їхню працю.

Всесвітній день рибальства

2019-08-02-20-28-25-1200x800

Всесвітній день рибальства проголошено рішенням Міжнародної конференції з розвитку та регулювання риболовлі у Римі 1984 року.

Століттями рибальство було одним із головних способів здобути їжу. Нині промислове рибальство використовує сучасні технології, а багато видів риб, молюсків та ракоподібних вирощують на спеціальних фермах.

Ловити рибу, розслаблятися, збиратися з думками та просто відпочивати – це заняття обожнюють багато чоловіків і жінок. Приватне рибальство є однією з найпопулярніших розваг, а ще поширеним видом спорту.

Цього дня в багатьох країнах проводять змагання з рибної ловлі, навчальні семінари з риболовлі. Ці заходи збирають і рибалок з великим стажем, і початківців-любителів.

В Україні День риболовлі святкують (згідно з указом Президента №464/95 від 22 червня 1995 року) у другу неділю липня.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.