6 жовтня – Всесвітній день охорони місць проживання

//

sashko

zemna_kulya1

Всесвітній день охорони місць проживання, або Всесвітній день середовища проживання, затверджено 1979 року в рамках Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі.

Цей день встановили захисники навколишнього середовища. Як базовий документ використали Бернську конвенція про охорону дикої фауни і флори та природних середовищ існування, ухвалену Радою Європи. Конвенцію підписали 39 держав, які входять до Ради Європи, а також Європейський Союз.

Вплив людської діяльності на природу та зміни, спричинені ним, на сьогодні масштабні й невтішні. Щогодини з обличчя Землі зникають назавжди три види тварин. Щодня – більш ніж 70 видів тварин і рослин. За останні 25 років біологічне різноманіття Землі скоротилося більш ніж на третину.

Якщо тенденції не зміняться, то через кілька поколінь «всесвітній день охорони місць проживання» може стати «днем поминання місць проживання». Щоб зупинити зникнення біологічних видів тварин, а також рослин з лиця Землі, необхідно постійно нагадувати людству про важливість збереження природного середовища існування фауни і флори – для цього і слугує Всесвітній день охорони місць проживання.

🙂

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.