9 жовтня – Всесвітній день пошти

//

sashko

poshta

Всесвітній день пошти – одне зі щорічних міжнародних свят, встановлене Всесвітнім поштовим союзом (ВПС) у 1969 році.

Всесвітній день пошти включений до переліку Міжнародних днів ООН з метою сприяти популяризації та розвитку поштового обслуговування в світі, підвищення рівня обізнаності про щоденну роль пошти для людей та бізнесу.

1939 року на Всесвітньому поштовому конгресі в Буенос-Айресі було запропоновано щорічно святкувати 9 жовтня як «День Всесвітнього поштового союзу». Аналогічне рішення ухвалили на XVI Конгресі Всесвітнього поштового союзу в Токіо (Японія) 1969 року. Як міжнародне свято День Всесвітнього поштового союзу вперше відзначили 1970-го. На конгресі Всесвітнього поштового союзу в Гамбурзі 1984 року назву «День Всесвітнього поштового союзу» змінили на «Всесвітній день пошти».

Відтоді Всесвітній день пошти щорічно відзначають у багатьох країнах світу. Поштові відомства багатьох країн користуються цією можливістю для впровадження або просування нових поштових продуктів і послуг.

У всьому світі існує близько 650 000 поштових відділень, в яких працюють понад 5,3 млн працівників. Пошта не має аналогів у плані масштабів надання послуг.

У Всесвітній день пошти оголошують імена переможців щорічного Міжнародного конкурсу листів молоді (англ. International Letter-Writing Competition for Young People), який проводять для молодих людей світу віком до 15 років з 1971 року за певною темою. Країна – член ВПС організовує конкурси на національному рівні за підтримки своєї національної пошти. Лист національного переможця надсилають на міжнародний турнір, який проводить ВПС. Міжнародне журі, обране Міжнародним бюро ВПС, розглядає листи та вибирає переможців.

Темою, обраною для конкурсу 2020 року, є “Напиши листа дорослому про світ, в якому ми живемо”. Нова тема пропонувала молоді висловити свою думку щодо того, як вони ставляться до навколишнього світу.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.