12 червня – День Святої Трійці

//

sashko

107162

Трійця, або Зіслання Святого Духа – велике християнське свято. У народі його ще називають Зеленими святами, адже християни цього дня прикрашають свої оселі зеленню. Точної дати воно не має, а залежить від дати Великодня. Свято Трійці відзначають через 50 днів після Пасхи, тому його також називають П’ятидесятницею. 2020 року ця дата припадає на 12 червня.

Вважається, що свято Трійці започаткували апостоли. На 50 день після Христового Воскресіння, згідно з біблійними переказами, під час молитви на Матір Божу та 12 учнів Христових зійшов Святий Дух у вигляді благодатного вогню. Після цього апостоли заговорили різними мовами, а також змогли зцілювати хворих, проповідувати Слово Боже і пророкувати Божу волю. Офіційне встановлення Трійці відбулось 381 року під час II Вселенського собору в Константинополі.

На Зелені свята люди прибирають будинки, прикрашають їх травами та зеленими гілками, що символізують відродження усього живого. Звісно, у церквах проводять урочисті святкові служби. Після служби додому з храму приносять свічку, яка оберігатиме дім, та освячену зелень, якою прикрашають ікони.

Понеділок після Трійці називали Духовним днем. Вважалося, що в цей день не можна зачіпати землю, її потрібно вшанувати.

Трійця в Україні – державний вихідний. Оскільки ж вона завжди припадає на неділю, то вихідний переносять на наступний день. Таким чином українці мають три вихідні поспіль – 11, 12 та 13 червня.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.