9 вересня – День тестера (тестувальника)

//

sashko

qa-engineer59277

Дату 9 вересня обрали тому, що, за легендою, 9 вересня 1947 року вперше було виявлено фактичний випадок помилки в комп’ютері.

1947 року Ґрейс Гоппер працювала на примітивному комп’ютері Гарвардського університету Mark II Aiken Relay Calculator. 9 вересня, коли виникли проблеми з машиною, виявилося, що в електромагнітне реле залетіла міль. Оператори видалили метелика і причепили його до журналу, записавши: «First actual case of bug being found» (дослівно з англійської мови – «Перший випадок у практиці, коли було виявлено жучка»). Цей кумедний факт дав старт використанню слова «баґ» у значенні «помилка». У підсумку процес виявлення та усунення збоїв у роботі комп’ютера почали називати debugging (дебаґінґ, дослівно – позбавлення від жуків).

Назва ж професії тестер, або тестувальник походить від англійського слова test, тобто випробування.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.