9 вересня – Міжнародний день краси

//

sashko

barbi

Починаючи з 1995 року, за ініціативою Міжнародного комітету естетики і косметології СІДЕСКО (CIDESCO – Comite International D’Esthetique Et De Cosmetologie) 9 вересня у світі шанують усе, що приносить естетичне й моральне задоволення. У багатьох містах і країнах саме цього дня проводять конкурси краси. Своє професійне свято відзначають пластичні хірурги, косметологи, виробники косметики і працівники модельного бізнесу.

Краса – естетична категорія, яка позначає досконалість, гармонійне поєднання певних аспектів об’єкта, за яких він викликає у спостерігача естетичну насолоду. Краса є важливою категорією культури, але водночас дуже суб’єктивним поняттям, хоча у різні часи в суспільстві намагалися виробити певні стандарти, еталони краси.

Так, у «високій моді» стандартом жіночої фігури зазвичай є надзвичайно худа, дуже висока, з вузькою талією та довгими ногами жінка, так звані знамениті параметри 90-60-90. Хоча для багатьох значно важливішими факторами краси є доглянутість, акуратність, пропорційність, а також такі риси характеру, як почуття гумору, щирість тощо. Останнім часом відбулися значні зміни і в уявленнях про гарну фігуру – вона має бути не надто худою, а радше «здоровою».

Міжнародний комітет естетики і косметології СІДЕСКО (CIDESCO – Comite International D’Esthetique Et De Cosmetologie) – провідна організація світу в галузі естетики та косметології. Заснована у Брюсселі 1946 року. Має відділення у 33 країнах світу. Диплом CIDESCO – найпрестижніша кваліфікація в галузі косметології. З 1957 року кваліфікація CIDESCO має єдині міжнародні стандарти. Понад 220 шкіл в усьому світі ведуть навчання згідно з єдиними стандартами CIDESCO з присвоєнням диплома CIDESCO. Щорічно CIDESCO проводить міжнародні конгреси і виставки, де відбуваються обговорення поточного стану справ в індустрії краси в країнах світу, ознайомлення з новітніми розробками галуззі тощо.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.