Куди піти у Львові на вихідні 25-26 листопада?

//

Nelegal

afisha-podii-na-25-ta-26-listopada-2023-roku

Цікаві події в останній вікенд листопада 2023 року: концерти, імпрези майстерки тощо. Оскільки у четверту суботу листопада в Україні вшановують жертв Голодомору, в цей день гучних подій не планують.

Концерт «Польща і Полонія солідарні з Україною»

Локація: Львівська національна філармонія (вулиця Скорика, 7)

Час: 25 листопада о 18:00

Вартість: 150-290 ₴

Концерт присвячений пам’яті жертв Голодомору і війни в Україні у межах ХІІ Міжнародного фестивалю «Відкриваємо Падеревського». Цьогорічний концерт є свідченням солідарності з Україною та пройде в памʼять полеглих за українську незалежність захисників, жертв російської агресії та геноциду українського народу – Голодомору.

Що виконають: Хорал для струнних Ганни Гаврилець, композиторки, яка передчасно відійшла у Вічність в перші дні повномасштабного вторгнення. Цього разу він прозвучить як молитва в памʼять усіх жертв війни. Продовжать програму три твори, звʼязок між якими полягає в композиторській майстерності. Також в програмі прозвучить музика одного з найяскравіших представників польського музичного авангарду – Вітольда Лютославського «Grave». Завершуватиме ж вечір Диптих для струнних Богдани Фроляк.

Концерт «Musique Café: Музичні ландшафти Карпат»

Локація: центр «Слово і голос» вулиця Городоцька, 38

Час: 25 листопада об 11:00

Вартість: 250 гривень

Акустична музика різних регіонів карпатських гір у звучанні автентичних інструментів. Ви зможете насолодитися унікальним традиційним звучанням теленки, фрілки, дводенцівки, зозулі, дримби, цимбал, скрипки, наю (ребра) і інших інструментів.

Прозвучать вокальні та танцювальні мелодії румунів, лемків, бойків, гуцулів, молдаван, що дотепер знані серед виконавців і любителів сучасної автентичної музики, – все сплітається в єдину канву цієї музичної концертної програми. Втім їхнє звучання урізноманітнять більш звичні цимбали, гітара, скрипка. На вас чекатиме справжній теплий музичний вечір посеред осіннього Львова!

Екскурсія Політехнікою

politeeeeh

Локація: вулиця Бандери

Час: 25 листопада об 11:00

Вартість: 380 гривень, з них 15% для ЗСУ

Ексклюзивну екскурсію “Корпусами політехніки від Марії Магдалини до святої Терези” розповість історикиня архітектури Тетяна Казанцева. Вона ознайомить з будівлями, що формують кампус Політехніки, зосереджений навколо головного корпусу. А саме: давній Хімічний, або IX корпус, що будувався водночас з головним за задумом того самого архітектора. До історичного кампусу Політехніки також належить X корпус, об’єднаний з так званою Лабораторією машин. А ще колишні монастирі III, XXIV і VI корпуси.

Онлайн-реєстрація: https://bit.ly/46vA18O Місце зустрічі – у приватному повідомленні напередодні події.

Джазо-блюзовий концерт

Локація: кав‘ярня «Штука», (вулиця Котлярська, 8)

Час: 25 листопада о 19:00

Вартість: будь-яка купюра

Затишний вечір джазових і блюзових композицій може заінтригувати в арт-кафе «Штука».На вас чекатимуть запашна кава, смаколики, приємна атмосфера і відомі джазові та блюзові композиції. Cпіватиме Зоряна Починайко – режисерка «Театру Живаго», вокалістка проєкту «MRЯКА», джазова співачка.

Моновистава «Голос тихої безодні»

Локація: Театр ляльок)

Час: 26 листопада о 18:00

Вартість: 100 гривень

У Львівському академічному обласному театрі ляльок відбудеться моновистава “Голос тихої безодні”, присвячена пам’яті жертв Голодомору. Акторка – Лідія Данильчук, “Театр у кошику”.

Концерт Groove Syndicate

Локація: Дзиґа (вулиця Вірменська, 3а)

Час: 26 листопада о 20:00

Вартість: 250 гривень

“Останнім часом, я мав нагоду та щастя грати з багатьма музикантами України і те, що ми підготували для вас цього разу – заслуговує вашої уваги. Близькі для мене твори, авторські композиції моїх друзів та трошки моєї музики. Все це звучатиме для вас ввечері 26-го листопада. Запрошую вас!”
, – джазовий музикант Петро Балог.

Куди піти з дітьми?

Майстерка з плетіння павуків

Локація: Майстерня Магди Дзвін (вулиця Лисенка, 38)

Час: 25 листопада о 16:00

Вартість: 500 гривень

Членкиня Національної спілки майстрів народної творчості, авторка посібника з писанкарства «По білому яйці воскові взори» та «Книги про соломоплетіння. Сонячні візерунки» Марія Іванишин організовує майстерку з виготовлення солом’яного декору. Павук – традиційна різдвяна прикраса-оберіг. З символом павука пов’язано багато легенд та звичаїв у народній творчості. Але особлива магія – це створити різдвяного павука самостійно.

Матеріали нададуть, на подію слід реєструватись онлайн: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSelkyaqh4bXCvF9QuK7iUl8WS0GUbDbNlk7iPbHx1Emq5E16A Телефон: тел.: 096-415-67-71

Майстерка з створення ляльки-мотанки

Локація: Дім Франка (вулиця Франка, 150-152)

Час: 26 листопада, 12:00

Вартість: 200 гривень + вхідний квиток до музею

Подія відбуватиметься у межах виставки “Різдвяно-казкова історія”. На майстерці кожен учасник/ця виготовить свою ляльку. Різдвяного янгола (розміром 10-12 см), створять з натуральних матеріалів, стане вашим оберегом чи окрасою оселі на час свят.

Вік учасників майстерки від 10 років. Тривалість – до 2 год. У вартість майстер-класу включено вартість матеріалів. Частина коштів з події буде скерована на потреби ЗСУ. Зареєструватись можна онлайн: https://forms.gle/ALaMPuSnWax91n6v5

Резиденція Миколая на Сихові

fb_img_1700306666759

З 26 листопада почнеться одна з резиденцій Святого Миколая у Львові. Відтак можна записати дітлахів на зустріч з Чудотворцем. Усі зібрані кошти з придбання квитків до неї розподілять на допомогу дітям з Міста Добра та на допомогу ЗСУ.

Адреса: проспект Івана Павла ІІ, 35б (Патріарший дім). Години роботи: 12:00-19:00. Ціна квитка 300 грн (дитина+ 1 дорослий). В неї входить: спілкування з Миколаєм, подарунок, обмінюється на квиток (солодкий подарунок ТМ «Лукас»+ книжечка «Святий Миколай –моє класне життя»+ вервичка, освячена Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ),вистави та мюзикли, мультфільми з попкорном, майстерки, фотографії, можливість зустрітись з зірковими гостями.

У резиденції смакуватимуть смачним какао з солодощами. Квитки можна придбати тут kasa.in.ua/ua/rezydentsiia-sviatoho-mykolaia-2023-tour або за телефоном: +38 097 104 72 13

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.