Куди піти у Львові на вихідних 24 та 25 червня?

//

Nelegal

Завершення першого місяця літа розмаїте на події дуже різного спрямування: спортивно-благодійна, ярмарокві (у незвичних місцях), та більш звичні для міста виставки, театральна прем’єра, концерт, кінопоказ.

Концерт Андрія Капраля під відкритим небом

Дата: 24 червня

Час: 16:00

Локація: Митрополичі сади (площа святого Юра)

Одна з нових, але вже улюблених концертних місцин львів’ян, що у мальовничому парку. На цей раз до Митрополичих садів запрошує учасник “Піккардійської терції” Андрій Капраль, з сольним концертом “Вікна почуттів”. Для нього це вперше.

До того ж концерт уже охрестили “сольною імпровізацією”. Усі пісні для програми ретельно відібрані самим автором. Фактично це подарунок від вдячного автора для своєї публіки.

Частину прибутку з продажу квитків передадуть на потреби ЗСУ. Вартість від 290 до 590 грн. Купити можна онлайн: https://lviv.kontramarka.ua/uk/andrij-kapral-vikna-pocuttiv-81361.html

Прем’єра вистави «Дами і гусари» у театрі Заньковецької

Дата: 24, 25 червня

Час: 17:00

Локація: Національний театр імені Марії Заньковецької

Велика прем’єра на сцені великого театру після призначення нового директора! Театрали Польщі відзначають 230-річчя з дня народження видатного драматурга Александра Фредра, який нерозривно пов’язаний з Львовом і Львівщиною. І до річниці заньківчани ставлять його комедію.

Події відбуваються у будинку майора за селом, де він відпочиває з друзями-гусарами. Спокій і тиша їм гарантовані, адже «щойно останню жінку відправили з садиби». Ідилічну атмосферу у маєтку майора порушують сестри своїм раптовим «вторгненням». Вони прибули з «кортежем», що складається лише з чарівних дівчат. У цій ситуації майор і його товариші – як того вимагає честь солдата – вирішують прийняти жінок гідно. Усі приготування та пишні прийняття закінчуються для них фіаско. А тим часом «дами», не лякаючись хамства господарів, намагаються реалізувати власні плани щодо одруження майора. Інтрига крутиться довкола спроби сватання літнього, але багатого майора з Зосею – дочкою однієї з його сестер. Що переможе – інтриги, наклепи та амбіції дам чи справжня чоловіча військова дружба?!

Прем’єра кіноальманаху “Міста та їхні герої”

Дата: 24 червня

Час: 16:00

Локація: Festrepublik (вулиця Старознесенська, 24)

Для цього проєкту в шести містах України, постраждалих від війни обрали свого героя для документального фільму про його місто. Кожен фільм розкриває свою сторінку волонтерства, дієвості та любові до власної країни від українців. Ще однією частиною проєкту “Міста та їхні герої” є тематична фотовиставка зі світлинами міст та їхніх мешканців. У Львові її облаштували на площі Ринок. Побачити ці фото тут можна до 24 червня.

Вхід на кінопоказ вільний, але потрібна онлайн-реєстрація: https://forms.gle/Jvu2acvdZKQJtDVT9

Ярмарок у ЛНАМі

Дата: 24, 25 червня

Час: 12:00-20:00

Локація: Львівська Національна академія мистецтв (вулиця Снопківська, 47)

Благодійний фонд “Друзі Львівської національної академії мистецтв” запрошує на виставку-ярмарок “КРАМ у ЛНАМ”. На події представлять авторські вироби з металу, скла, дерева, кераміки, текстилю, живопис та графіку студентів Львівської національної академії мистецтв.

А окрім цього, запропонують дітям долучитись до майстерок, усе це під живу музику, перекус – на фудкорті, а ще гадання на картах таро. Все це просто неба. Вхід: благодійний внесок від 50 гривень.

Вечірній концерт у “Дзизі”

Дата: 24 червня

Час: 18:00

Локація: арт-центр “Дзиґа” (вулиця Вірменська, 35)

У суботній вечір плеяда резидентів українського музичного об’єднання Dnipropop вперше виступить у Львові під час великого турне містами України, що має благодійну мету. Музиканти збирають збору кошти на підтримку наших воїнів.

Dnipropop show це унікальний склад, досвідчені майстри, шляхетна мета. Свіжі мультижанрові розробки власного виробництва в живому виконанні підсилять повною “пазухою” доброякісного снобізму у списку треків. Виступлять:

  • Ship Her Son
  • Monotonne
  • walakos
  • maxandruh

Ціна: 250 за онлайн-квитки та 300 грн на вході. Квитки за посиланням: https://ottry.com/services/warp/64875808065ffbb526b3f805

Закриття мультимедійної виставки

Дата: 24,25 червня

Час: 16:00-20:00

Локація: Муніципальний мистецький центр (вулиця Стефаника, 11)

25 червня – останній день експонування виставки “Зранку було дуже холодно і світило неймовірно яскраве сонце”. Мультимедійна виставка занурює глядачів у багатоголосся у спробі передати цей несподіваний життєвий досвід — небезпечний, виснажливий і кардинально протилежний звичайній подорожі. В основі інклюзивної виставки — соціологічне дослідження організації, що відстоює дотримання прав людей з інвалідністю. Основна мета проєкту — привернути увагу до потреб цих людей в охопленій війною країні. Творці показують воєнні реалії людей з нівалідністю за допомогою аудіоінтерв’ю, відео. У неділю о 18:00 проєкт представить його кураторка.

Велопробіг «Кручу педалі, щоб вони жили»

mirzovel

Дата: 25 червня

Час: 10:30-14:00

Локація: центр міста, Шевченківський район

«Кручу педалі, щоб вони жили» – благодійний велопробіг, який щороку відбувається у Львові. Ініціатори заходу – співак Арсен Мірзоян та БФ «Запорука». Учасники спілкуються, влаштовують фото- та автограф-сесії зі співаком та вирушають на велосипедах середмістям Львова.

Велопробіги з Арсеном Мірзояном у попередні роки зібрали близько мільйона гривень. За кошти учасників уже відремонтували 6 палат відділення гематології та інтенсивної хімієтерапії, 3 кімнати Кабінету функціональної діагностики лікарні та придбано 5 інфузоматів для онкохворих дітей. Мета велопробігу 2023 року – зібрати щонайменше 500 тисяч гривень на реконструкцію та облаштування зони прийому важких пацієнтів в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі у Львові.

Щоб взяти участь у велопробізі, потрібно купити квиток (іншими словами – сплатити реєстраційний внесок у 300 гривень). Кожен квиток – внесок на мету велопробігу. Купити можна онлайн: https://gastroli.ua/tickets/kruchu-pedali-schob-voni-zhili-2023/buy

О 10:30 почнеться реєстрація та видача стартових номерів. Об 11:50 – спортивна розминка. Старт велопробігу – 25 червня о 12:00 на площі Ринок (біля Пасажу Андреоллі). Маршрут: площа Ринок-вулиця Памви Беринди-проспект Свободи-площа Різні-проспект Чорновола-вулиця Липинського-вулиця Хмельницького-вулиця Липинського-проспект Чорновола-проспект Свободи-вулиця Памви Беринди-площа Ринок.

“Відкрита шафа” на Левандівці

Дата: 25 червня

Час: 13-19 год

Локація: вулиця Суботівська, 13а

На одній з великих вулиць Левандівки будівлю колишньої автоматичної телефонної станції перетворили на простір для таких собі “вільних художників”. І з назвою особливо не перебирали.

“Відкрита шафа” на ATS – це невеличкий одноденний “блошиний ринок”, де організують музику, творче перероблення одягу і лахміття з благодійною метою.

Для події АТСники відберуть стильний та неординарний одяг зі складу, з чого відвідувачі події зможуть зібрати собі імпровізовані костюми. Тому сюди доречно принести свій одяг для обміну та переробки, а ще постіль, пледи, рушники, які передадуть Домівці врятованих тварин – міській організації, що на Знесінні. Музику “крутитимуть” ді-джеї, розважаючи учасників майстерки розпису одягу та розіграш мерчу АТS 267.

Вхід: довільна пожертва на діяльність простору АТS 267. Реєстрація: за посиланням bit.ly/3pbEgXw.

Театралізована екскурсія про сім’ю Івана Франка

Дата: 25 червня

Час: 15 год

Локація: Музей Івана Франка, вулиця франка, 150

Сповнена переживаннями й емоціями, історія непростих, часом драматичних, але до останку світлих і теплих стосунків матері Ольги Франко-Хоружинської та наймолодшої в сім’ї – Анни Франко може дуже зачепити за живе.

В основу екскурсії покладено спогади і листування Ганни та Ольги Франків. Гості співпереживатимуть з героїнями всю гамму людських чуттів: від щирої безмежної любові до нерозуміння і чужості, а мереживо українських пісень насичуватиме дійство емоційними барвами. Як змінювалися стосунки матері й доньки протягом життя? Чому все склалося саме так? Спостерігаючи за відвертими та емоційними діалогами героїнь, ви зможете знайти відповіді на ці та інші питання. І вас точно не залишить байдужими ця щемка, по-своєму драматична історія. P.S. Чутливим радять прихопити з собою чисту суху хустинку!

Тривалість: 1,5 год. Вік: від 15 років. Вхід – благодійний внесок. Попередня реєстрація онлайн: https://docs.google.com/forms/d/11cFghR3GgdOc-XkNA77TuNf5xg0nitYZzVRAmhyqv_I

Моновистава «Відпускаю»

Дата: 25 червня

Час: 18:00

Локація: палац Хоткевича — (вулиця Кушевича, 1)

Проживання втрати — болісний і важкий досвід, знайомий багатьом зараз. Неможливо уникнути цього випробування, як і поставити його на паузу. Та якщо ви опиняєтесь у потрібному місці в потрібний час саме з тою людиною, яка здатна розділити складні емоції, настає полегшення. Ця людина — актор і режисер Дмитро Наумець, який створив моновиставу за авторською поезією. Твір базується на реальних спогадах і переживаннях актора: 25 історій, з’єднаних в одну, показують шлях людини від повного морального розпачу до зцілення.

Вартість квитків — 200 гривень. Вони доступні онлайн: https://2event.com/events/1866933#

Вечірнє кіно просто неба у школах

kinolito

Дата: 25 червня

Час: 20:00

Локація: 12 шкіл

У дворах 12 львівських шкіл проводитимуть літні кінопокази просто неба. Ці безкоштовні події анонсують як на липень, так і на серпень 2023 року. Перший сеанс – 25 червня о 20:00. Освітяни запрошують дивитися знану українську трагікомедію «Мої думки тихі».

Перелік шкіл, де “крутитимуть” кіно влітку просто неба:

  • ліцей №38 (вулиця Порічкова, 4а)
  • ліцей Симоненка (вулиця Симоненка, 6)
  • ліцей «Галицький» (вулиця Замкова, 4)
  • ліцей «Львівський» (вулиця Лисинецька, 3)
  • 97 школа (вулиця Миколайчука, 18)
  • 23 школа (вулиця Варшавська, 126)
  • 77 школа (вулиця Виговського, 7а; внутрішній дворик)
  • 67 школа (вулиця Сяйво, 18)
  • 36 школа (вулиця Володимира Великого, 55б; внутрішній дворик)
  • 96 школа (вулиця Довженка, 13)
  • 98 школа (вулиця Трильовського, 12)
  • 29 школа (Винники, вулиця Сухомлинського, 6)

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.