Куди піти у Львові на вихідних 28-29 жовтня?

//

Nelegal

Останній вікенд жовтня буде багатим на цікаві культурні події, особливо багато дитячих. Передусім через наближення костюмованого свята!

Лекція-презентація «Книгодрукування у Львові. Буквар 1574 року»

Локація:Палац Потоцьких, вулиця Коперника, 15

Час:29 жовтня о 14:00 год

Вхід для дорослих 100 грн, для студентів 80, для дітей та пенсіонерів 50

З нагоди відзначення Дня української писемності та мови ЛНГМ запрошує на лекцію-презентацію до Дзеркальної зали Палацу Потоцьких, аби дізнатися про розвиток книгодрукування у Львові й створення Букваря 1574 року, що став зразком такого типу видань. Ви побачите факсиміле Букваря, що відтворює єдиний відомий сьогодні примірник, збережений у бібліотеці Гарвардського університету. Ознайомитеся з його змістом і дидактичними знахідками, використаними Іваном Федоровичем при його укладанні.

Літературний вечір «Осінь у віршах: від Антонича до Жадана»

Локація:артцентр «Дзиґа», вулиця Вірменська, 35

Час:29 жовтня о 19:00

Вхід 200 гривень

Як пишуть про осінь знакові українські поети? На найближчій зустрічі читацького поетичного клубу «Клепсидра» у Дзизі поговорять про культові осінні тексти. Осінні карнавали Ліни Костенко, перші дні листопада Сергія Жадана панна з очима більшими за айстри і осінній настрій Ігоря Калинця, сеньйорита акація – колюче щастя Миколи Вінграновського і ще багато-багато осеней.

Вечір українського романсу

Локація: центр “Слово і голос, вулиця Городоцька, 38

Час:29 жовтня о 18:00

Вхід 250 грн

Український романс – історія світла. Його вічні мелодії хранять цілий народ і виплекали все українське класичне мистецтво. Ця робота – признання в любові до Дому – вдячність світлу, яке веде.

Наталія Половинка під акомпанемент квартету співатиме народні пісні, що через доторк композиторів увійшли в академічну музичну культуру як Українські класичні романси.

Благодійний концерт скандинавської музики

Локація:головний корпус “Львівської політехніки”, вулиця Степана Бандери, 12

Час:28 жовтня о 18:00

Вхід 300 грн

Новий музичний проєкт камерного оркестру «Поліфонія» Національного університету «Львівська Політехніка»! На концерті прозвучать твори провідних скандинавських композиторів, а всі зібрані кошти, як і зазвичай, будуть передані на потреби наших захисників та захисниць.

Запрошення можна отримати за донат, оплативши його безпосередньо перед концертом або ж написавши у приватні повідомлення організаторам.

Вечір народних танців

Локація:Нижній зал Театру ляльок

Час:29 жовтня о 18:00

Вхід 250 грн

Спільнота Дриґ – Традиційні танці та співи у Львові відзначає перший ювілей – 5 років. Крім традиційного танцювального вечора за участі музикантів ДРИҐу з нагоди свята завітає капела Стратинські музики. Стратинські музики створив Микола Ралько,- учень самобутнього талановитого сільського музики Миколи Макушака. До неї входять скрипаль, цимбаліст, баяніст, ударниця. Всі учасники – мешканці села Стратин, які щоденно виконують звичайну сільську роботу на землі, але в силу свого обдарування і любові до музики не можуть не займатись нею і віддають своєму улюбленому заняттю весь свій вільний час.

Виступ скрипаля-віртуоза

Локація:ТРЦ Victoria Gardens, вулиця Кульпарківська, 226

Час:28 жовтня о 16:00

Вхід вільний

Відомий український скрипаль Олександр Божик зіграє невеликий концерт у великому торгово-розважальному центрі.

Куди піти з дітьми?

Дитячий балет

Локація:Львівська національна філармонія (вулиця Скорика, 7)

Час: 29 жовтня oб 11:30

Вартість:150–450 грн

«Пригоди дівчинки Веснянки» – унікальний балет 1969 року відомої української композиторки Жанни Колодуб, написаний спеціально для дітей! Чарівне яскраве дійство, яке окрім вишуканих костюмів, невагомої хореографії та прекрасної музики готує для глядачів ще багато сюрпризів. «Пригоди …» написанi за сюжетом відомої казки Ганса Крістіана Андерсена «Дюймовочка». Переосмислюючи казку, композиторка додає яскравих національних ознак цій історії завдяки музичній мові, а головне – називаючи головного персонажа Веснянкою. Ніхто не розповість цю історію краще, ніж діти.

Хелловінська дитяча вечірка на Сихові

Локація: дитячий розважальний центр «Drive Сіty», 4-й поверх y ТЦ «Сихів» (вулиця Сихівська, 16а)

Час: 29 жовтня o 15:00

Вартість: 280 грн з дитини, 10 грн з дорослого

Крута фотозона, чарівний пунш, цікаві змагання. На події буде дрескод (круті костюми на будь-яку тематику), аби провести конкурс найкращого костюму. Бронювання столиків за телефоном 097 555 33 74

Розвиваюча вечірка на Підзамче

Локація: школа Geek.on (вулиця Жовківська, 30)

Час: 29 жовтня, 14:00-17:00

Вхід вільний

Багато цукерок, дві програми, для дітей 6-11 років та підлітків 12-16 років, включають:

  • Розвиваючі конкурси
  • Ігри-вікторини
  • бодіарт

День гарбуза у ТРЦ

Локація: ТРЦ Forum Lviv (вулиця Під дубом, 7б)

Час: 28-29 жовтня

Вхід вільний

У торгово-розважальному центрі Forum протягом вихідних п’ять переможців отримають подарунки за найкращі образи до Дня гарбуза: навушники Apple AirPods, портативні колонки від JBL, павербанки Xiaomi (3 шт). Приходьте в тематичному костюмі та гарантовано отримуйте солодкий подарунок. А ще:

  • спеціальна програма від ведучого;
  • аквагрим і фотозона;
  • призи за донати на медичну допомогу в межах спільного проєкту UNITED24.

На дітей чекають майстерки: майстер-клас «Маски у вигляді гарбуза та лялька-маріонетка»; кулінарний майстер-клас «Сам собі Бариста – гарбузове латте»; кулінарний майстер-клас.

Читайте також добірку подій на Хелловін у Львові.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.