Міжнародний Фестиваль давньої музики у Львові

//

61689093_2137628703031906_7898651617069629440_n

З 15 червня у Львові розпочнеться XVII Фестиваль давньої музики. В рамках фестивалю виконають музику, яка була звична у містах Середньовічної Європи.

Фестиваль Давньої Музики у Львові започаткував у 2003 році світлої пам’яті музикознавець та композитор Роман Стельмащук. Це єдиний в Україні фестиваль, що в такому об’ємі і на такому професійному рівні представляє давню музику різних європейських країн – вокальну та інструментальну, церковну і світську, оперну та ораторійну.

anna-ivanyushenko-1024x683

Концерт-відкриття XVII Фестивалю Давньої музики у Львові

На концерті-відкритті виступатимуть відомі львівські виконавиці – Анна Іванюшенко, що пропагує виконання давньої музики та навчає гри на клавесині, та Наталія Кожушко – флейтистка, що навчалася у Львові та Норвегії, яка на власних концертних програмах поєднує музику барокової доби та сьогодення.

15 червня, 15.00

Дзеркальний зал Львівської опери, проспект Свободи, 28

bezymyannyi

Гармонія сфер

Під керівництвом знаного українсько-швейцарського диригента Богдана Шведа виступатиме хоровий колектив зі Швейцарії. «A cappella Chor Zürich» вперше приїде до Львова та представлятиме твори, що не звучали у місті раніше.

Диригент створив програму, в якій поєднав виняткові музичні зразки композиторів епохи Середньовіччя, Бароко та сучасності. У співпраці з львівськими музикантами швейцарські виконавці створюватимуть оригінальне та незвичне звучання композицій різних часових вимірів.

Вхід – вільний

15 червня, 20.00

Латинський собор , площа Катедральна, 1

bezymyannyi1

Музика Великого Князівства Литовського

«Стары Ольса» – білоруський гурт середньовічної музики. Колектив прагне відтворити звучання часів Великого Князівства Литовського та вже не вперше приїздить на Львівський Фестиваль Давньої Музики.

Митці також працюють над відновленням танцювальних традицій середньовічної культури, поєднуючи звучання старовинних інструментів та запальні ритми ударних.

Гурт «Стары Ольса» презентуватиме програму з музики лицарського середовища та пісень про лицарів. Звучання творів, присвячених славетним героям та переможним битвам, створить атмосферу часів XIII-XVII століть.

16 червня, 22.00

Віденська кав’ярня, проспект Свободи, 12

jean-christophe-frisch

Air with ornaments

«Індіана Джонс» барокової музики у Львові.

Саме так музиканти називають Жана-Крістофа Фріша, французького флейтиста та популяризатора музики епохи бароко. Відтоді як він створив ансамбль «XVIII-21, Кочове бароко» почались його дослідження взаємодії європейської барокової та народної музики, що справили на сучасників велике враження. З цим проектом науковець відвідував та вивчав музику багатьох країн різних континентів, зокрема Індонезії, Ізраїлю, Болівії, Бразилії, Китаю, Камбоджі, Мароко, Норвегії, Афганістану, Сирії.

З 2014 року Жан-Крістоф року керує магістерською програмою інтерпретації барокової музики у Сорбоні. Спираючись на неймовірні поступи музикологічних відкриттів Жан створює сміливе звучання музичної програми.

23 червня

15.00, Палац Потоцьких, вулиця Коперника, 15

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.