Різдво і Новий рік 2025 у Львові: програма заходів

//

fersht

На мешканців і гостей Львова цього року чекають новорічно-різдвяні святкування. Проте з огляду на воєнний стан, Львів святкуватиме без вуличних масових заходів.

Крім того, шопку та дідуха встановлять на різних площах: дідух буде як і у попередні кілька років – на площі Яворського, а шопка – вперше на площі Музейній (біля Домініканського собору).

Різдвяні події

Фестиваль «Велика коляда»

Традиційний давній фестиваль народних колядок цього року знову буде у двох форматах: вживу і онлайн (трансляції на ютуб-каналі фесту). Як і у попередні роки, живі концерти – у Домініканському соборі.

Новорічні події

У театрі імені Марії Заньковецької 31 грудня покажуть виставу «Різдвяна ніч» – казку, що зігріває душу від нашого загадкового класика. А також – хвилина для роздумів про те, ким ми є.

Музична комедія почнеться о 14:00 і триватиме дві з половиною години. Вартість квитків 350 грн.

Святкові бали в Оперному театрі

Неповторні вечори в опері. У програмі – вальси, польки, марші та увертюри до оперет Йоганна Штрауса-батька, Йоганна та Йозефа Штраусів-синів.

Львівська національна опера представляє особливу різдвяну програму: твори композиторської династії Штраусів – батька і його синів, що підкорили увесь світ своєю танцювальною музикою. Вона є неодмінним атрибутом святкових Гала-концертів та вишуканих балів. Двогодинне дійство з радісною атмосферою свята музики і краси.

Гастрономічний фестивальчик

Крафтові крамнички і винарні запрошують в офісно-промислово квартал на маленький фест. Тут буде реально смачно, бо з м’ясом на грилі, солоденьким, азійськими смаколиками, зігріваючими напоями від винного бару, морепродуктами і чебуреками. А ще обовязково буде вертеп та колядування. 29 та 30 грудня на вул. Героїв УПА, 73 (внутрішня парковка) з 13:00 до 20:00. Вхід вільний.⠀

Концерти у Органному залі

31 грудня о 15:00 солісти Львівського органного залу та хор “Гомін” виконають спеціальні новорічні програми для створення святкового настрою. Найкраща різдвяна музика, теплі емоції та чудове виконання. Тривалість концерту – близько години. Квиток коштує 100 гривень.

Читайте також добірку львівських новорічних і різдвяних подій для дітей

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.