Різдвяні події у Львові 2019

//

fersht

rizdvyana_zirka2019_2

В січні 2019 року ви зможете зробити на благодійному майстер класі різдвяну зірку, послухати різдвяні мелодії виконані на органі, подивитися як традиційно виносять різдвяного дідуха. Також відбудуться святкові містерії, концерти, а також ви зможете побувати в гостях у Василя та Маланки. Дутальніше у статті.

Різдвяна зірка. Благодійний майстер-клас

3 січня. Четвер з 17:00 по 18:30

Організовує Інноваційний дитячий простір СвітЛичка вул. Тракт Глинянський, 57

Про подію

На небі зірка ясна засяла

І любим світлом сіяє.

Хвиля спасення нам завитала,

Бог в Вифлеємі рождаєсь!

Інноваційний дитячий простір СвітЛичка гостинно відчиняє свої двері для благодійного майстер-класу, який проведемо спільно із Мистецька студія Зоряни Лильо-Откович “КОЛО”.

кожна родина створить РІЗДВЯНУ ЗІРКУ – символ різдвяних свят

зробимо добру справу – гроші, зібрані під час майстер-класу передамо на лікування Юрчика

матимемо гарну нагоду запалити свічечку – пластуни принесуть нам Вифлиємський вогонь миру! (свічечки будемо мати для всіх)

заколядуємо, створимо передріздвяну атмосферу

Матеріали для виготовлення зірок – надаються, але якщо ви маєте щось особливе, чим хочете прикрасити свій виріб, то прихопіть із собою: камінчики, стрічки, шматочки тканини.

Реєстрація на благодійний майстер-клас за телефоном: + 38 099 2428871, Софія

Локація проведення: Інноваційний дитячий простір СвітЛичка , м. Львів, вул. вул. Тракт Глинянський, 57 Час проведення: 17:00-18:30

Благочинний внесок: 300 грн (дорослий+ дитина), якщо будуть ще діти з родини – додаткова вартість 100 грн/особа.

Творити добро легко:)

Різдво в Опері

Різдвяні мелодії на органі

5 січня . Львівський органний зал з 19:00 по 20:00

Про подію:

Різдво вже на порозі! У повітрі пахне мандаринками, на вулицях миготять святкові гірлянди, вдома чекають гарячий чай та вбрана ялинка. І ви, напевно, знову у приємних святкових клопотах увімкнете якусь різдвяну кінокласику. А як щодо МУЗИЧНОЇ класики? Та ще й на органі! Запрошуємо на різдвяний органний речиталь Надії Величко. Найріздвяніша музика Баха й Чайковського, українські колядки та прославлений “Щедрик” Леонтовича. Різдво з органом – це незабутні враження!

Надія Величко – орган

Й.С. Бах – Пастораль Й.С. Бах – Хорал “Ісус – надія людства” Й.С. Бах / А. Гільман – Сінфонія до кантати #29 М. Леонтович – “Щедрик” П. Чайковський – Три танці до балету “Лускунчик” Е. Лемар – Різдвяна пісня

Українські колядки А. Адан – “Різдвяна пісня “ (“O Holy Night”) Е. Жигу – Рапсодія на різдвяні теми.

vnesennya_diduha

Винесення дідуха

6 січня. Площа Стефана Яворського з 12:00 по 13:00

Про подію:

Шороку одним із символів Різдва є ДІДУХ.

Цьогоріч висотою він буде близько 3 метрів, прикрашати його будуть різнобарвними стрічками майстри Шевченківського гаю на чолі із майстром Миколою Городником. Встановимо його на площі Яворського 6 січня.

zimovi_svyata

Зимові святкові містерії у Палаці мистецтв. Від Романа до Івана

8 січня, в. Коперника 17, з 11:00 по 21:00

malanka2019_1

В гостях у Василя та Маланки

13 січня з 18:00 по 22:00 Львівська Духовна Семінарія Святого Духа вул. Хуторівка, 35.

Про подію:

Традиційно 13 січня запрошуємо львів’ян та гостей міста на благодійний вечір родинного святкування Старого Нового року «В гостях у Василя та Маланки». Ця щорічна зустріч – особлива нагода для галичан у різдвяний час ще раз зібратися великою родиною, аби у щедрості свого серця спільно колядувати, творити атмосферу миру і добра, відновлюючи українські традиції та справжні духовні цінності.

Також цікава подіяДо Львова на Маланку

У цьогорічній програмі свята: спільна коляда, різдвяне дійство, щедра гостина традиційними стравами української кухні, благодійна лотерея, цікаві конкурси, дитяча програма та багато іншого.

pavlo_tabakov

Павло Табаков “Різдво для тебе”

l

Неділя, 13 січня 2019 р. з 19:30 по 21:30 Театр Марії Заньковецької

Про подію:

Павло Табаков запрошує на великі святкові концерти «Різдво для тебе»!

Для Павла Табакова Різдвяні концерти – гарна і давня традиція! Прихильники співака із теплом та трепетом згадують його святкові концертні програми «Різдво для двох», «Така зима», «Сніг без пауз». І ось після кількарічної перерви цієї зими, напередодні Старого Нового року – у неділю, 13 січня 2019 року, – Табаков порадує меломанів новим романтичним, душевним та видовищним концертним шоу «Різдво для тебе». Місце зустрічі – Національний драматичний театр ім. М. Заньковецької.

Я сам надзвичайно люблю зиму, а особливо період Новорічно-Різдвяних свят, – каже Павло Табаков. – Це найкращий, найсвітліший час у році – час оновлення і час початку! Я хочу, щоб на концертах «Різдво для тебе» ми разом поколядували та помріяли! Щоб зарядилися добром і позитивом на рік наперед! Щоб надихнулися на справи, які робитимуть наш світ кращим!

«Різдво для тебе» від Павла Табакова: спільна коляда, яка здійснює мрії – у святковий вечір перед Старим Новим роком!

“кона на склі”, майстер-клас Тетяни Казанцевої

13 січня, у неділю, об 11:00 кав’ярня-галерея «Штука» запрошує взяти участь у майстер-класі «Ікона на склі» художниці Тетяна Казанцева. Тривалість – від чотирьох годин, вартість участі, рамки і фарб – 200 гривень. Для розрахунку точної кількості необхідних матеріалів просимо про передоплату в кав’ярні або безготівково, реквізити у реєстраційній формі.

Участь у майстер-класі дасть вам можливість опанувати технології іконопису на склі, ознайомитися з атрибутами святих і принципами їх зображення, характерними для народної ікони західноукраїнського регіону, а також виготовити винятковий подарунок, прикрасу та оберіг Вашої домівки.

Робота виконується у форматі А4 (скло, дерев’яна рама, туш, акрилові фарби, срібна та золота фольга) та не потребує додаткового оформлення. Взяти участь у майстер-класі та виконати гарну якісну роботу може кожен, незалежно від здібності до малювання, що обумовлено технікою виготовлення, зокрема копіюванням рисунку через скло.

Учасники зможуть на вибір зобразити Різдво, св. Анну, св. Варвару, Богоматір з Дитятком, Матінку Божу Остробрамську і не тільки.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.