Свято музики у Львові: програма, локації та учасники

//

sashko

100083370_3280701081962085_1032537960756543488_o

Уже вкотре з нагоди Свята музики на багатьох локаціях міста лунатимуть різноманітні музичні твори. Цього року через те, що День музики збігся з Днем медичного працівника, музиканти дякуватимуть медикам за щоденну працю. Також цього дня відкриють мурал «Подяка лікарям» на фасаді лікарні швидкої медичної допомоги.

До святкування Дня музики Львів долучається уже восьмий рік поспіль. Для дотримання карантинних обмежень під час святкування буде залучено численну кількість балконів і локацій, щоб запобігти великим скупченням – до Свята музики долучаться 110 учасників і 48 локацій у різних місцях Львова. Виступи відбуватимуться на балконах, у парках, скверах, дворах, дахах та онлайн.

Учасників і глядачів закликають дотримуватись безпеки і не забути одягати захисні маски, дотримуватися безпечних дистанцій.

«Основна концепція цьогорічного Свята музики – це виступи музикантів на балконах для того, що люди могли слухати музику, дотримуючись соціальної дистанції та дотримання карантинних вимог. Ми присвячуємо цей день, всю музику медикам, які щодня рятують наші життя. Всі музиканти є дуже свідомими, тому будуть одягнені у маски та дотримуватимуться дистанції. Ми готові, тому запрошуємо львів’ян насолоджуватись музикою як на вулицях міста, так і онлайн», – розповіла директорка Свята музики у Львові Марія Михайлик.

programa_pochatok

programa_2

programa_kinec

Також докладну програму й локації Свята музики у Львові можна знайти на офіційному сайті Свята музики або на сторінці свята у facebook.

Територія лікарні швидкої медичної допомоги стане ключовою локацією свята, музика тут лунатиме впродовж дня. Окрім того, о 13.00 на фасаді операційного блоку Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова відбудеться відкриття муралу «Подяка лікарям» – під музику семи музикантів оркестру Львівської філармонії.

На самому муралі зображено лікарку, яку малює хлопчик і пише їй «дякую». На тлі її халату буде видно силует Львова. На другій стіні – дівчинка, яка випускає жовто-блакитного повітряного змія як символ надії. З’єднуватиме їх кардіограма життя. Висота муралу – 21 метр. Над муралом працювали художники: Святослав Владика, Максим Шиманський, Анастасія Руднєва, Валентин Гричишов, Наталія Пальчинська, Микола Куцик, Ольга Дмитрук, Глафіра Щерба та група Sacred Universe.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.