В останню неділю червня святкуємо День молоді

//

sashko

8hqcyiph

День молоді – свято, яке в Україні відзначають щорічно в останню неділю червня. Свято встановлено відповідно до Указу Президента України від 22 червня 1994 року №323/94 «Про День молоді» – на підтримку ініціативи молодіжних об’єднань і організацій України.

2020 року День молоді припадає на 28 червня, коли в Україні відзначають День Конституції, тож останньої неділі червня маємо подвійне свято. Цього дня влаштовують різноманітні заходи для молоді: спортивні змагання, цікаві квести, концерти, ярмарки тощо. Багато молодих людей великими компаніями виїздять цього дня на пікніки до водойм чи в парки. У деяких містечках є традиція, коли дівчата-одинадцятикласниці у День молоді одягають для прогулянок випускні сукні, а дорослі вітають їх із закінченням шкільного навчання.

Відповідно до Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», до молоді належать громадяни віком від 14 до 35 років.

Натомість Всесвітня організація охорони здоров’я нещодавно офіційно переглянула вікові норми. Тепер молодою людина вважається до 44 років.

Вікова класифікація Всесвітньої організації охорони здоров’я:

25-44 – молодий вік.

44-60 – середній вік.

60-75 – похилий вік.

75-90 – старечий вік.

Після 90 – довгожителі.

Проте, навіть якщо вам далеко за 44, не втрачайте нагоди відзначити це гарне свято, зустрітися з друзями, колегами чи знайомими, весело і цікаво провести час. Адже головне – не цифри в паспорті, а те, наскільки молодими ви почуваєтеся.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.