16 червня – Міжнародний день сімейних грошових переказів

//

sashko

dengimigrantov_c43238a5194de8d896625ba081c7c283793

16 червня щороку відзначають Міжнародний день сімейних грошових переказів. Уперше такий день відзначили 2015 року, за ініціативою Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку.

Нині, на превеликий жаль, багато людей емігрують на заробітки до інших країн через те, що не можуть добре забезпечити свою сім’ю на Батьківщині. З поваги до цих людей та ініціативи Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку (фонд від установи ООН, який займається забезпеченням харчування бідних груп населення та мобілізацією фінансового стану з метою збільшення виробництва продовольства) 16 червня 2015 року за резолюцією №38/189 за участю 400 політиків на засіданні п’ятого Глобального форуму з грошових переказів і розвитку в Мілані оголошено Міжнародним днем сімейних грошових переказів.

Уже наступного року до святкування долучилися оператори грошових переказів. А 2017-го до заходів цього дня приєдналися банківські структури, оператори мобільного зв’язку та мобільних платіжних систем, зобов’язавшись робити все можливе, щоб гроші, які мігранти відправляють додому, мали максимальну віддачу.

Виникає запитання: при чому фонд сільськогосподарського розвитку до сімейних грошових переказів? Пояснення доволі просте: цей фонд створено для допомоги бідній частині населення, яке живе у сільській місцевості. А метою заснування такого дня в нього було полегшити становище людей у країнах, що розвиваються, за допомогою підтримки грошових переказів для сім’ї, коли один із членів мусив стати емігрантом.

Коли люди змушені їхати на заробітки, вони повсякчас відправляють своїй сім’ї гроші. У великих містах ці суми можуть видатися маленькими, але для тієї сім’ї вони будуть рятівними. Прикро, що на Батьківщині ці люди не здатні заробити такі ж кошти й утримувати на належному рівні свою сім’ю, а повинні покидати рідних і ставати мігрантами в чужій країні, де вони можуть навіть не знати мови, а подеколи і ставати об’єктом дискримінації в цій країні.

На сьогодні близько 800 мільйонів людей у світі живуть завдяки грошовим переказам, одержуваним від родичів, які працюють в інших країнах. За даними ООН, близько 75% висланих грошей витрачаються на їжу та медикаменти, а також оплату навчання дітей і проживання. Решту родини зберігають або вкладають у власну справу.

Цього року Міжнародний день сімейних грошових переказів проходить в умовах пандемії COVID-19, яка змінила світ. Мільйони трудових мігрантів втрачають роботу, а їхні сім’ї, які залежать від переказів, повертаються у злидні.

Такі сім’ї володіють навичками, які дозволяють їм «триматися на плаву» в важких умовах. Однак COVID-19 порушив цілу структуру, що включає 200 мільйонів трудових мігрантів, половину з яких становлять жінки, і близько 800 мільйонів членів їхніх сімей у країнах, куди мігранти надсилають свої заробітки.

У 2020 році глобальний обсяг грошових переказів в країни, що розвиваються, скоротиться на 110 мільярдів доларів США і, ймовірно, не повернеться на колишній рівень протягом багатьох років.

19 березня 2020 року в своєму заклику до глобальної солідарності Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, заявив, що рятівної допомогою в країнах, що розвиваються – особливо сьогодні – є грошові перекази.

Зараз, більш ніж будь-коли, є неоціненна можливість визнати ключову роль сімейних грошових переказів для благополуччя мільйонів сімей та розвитку місцевих громад. Тож ООН закликала державні органи, приватний сектор та організації громадянського суспільства надавати підтримку трудовим мігрантам та їхнім родинам у кризовий період.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.