Вшанування Героїв Небесної Сотні у Львові

//

Nelegal

Концерти та інші події у Львові, присвячені вшануванню Героїв Небесної Сотні.

Палац Гната Хоткевича

Колективи Палацу Хоткевича організовують концерт пам’яті Героїв Небесної Сотні. Зараз як ніколи важливо пам’ятати дні, коли українці боролися за власні права, свободу волі та вибору. Для вас виступатимуть:

  • танцювальні колективи “Данс-клуб”, “Мрія”, “Квіти України”;
  • співочий ансамбль “Намисто”;
  • театр “Під мостом”.

Вхід вільний, але за попередньою реєстрацією онлайн: https://forms.gle/7u83dVtWrfnEdvyU6

Дата і час:19 лютого о 13:00

Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика

Лютий. Місяць, який для кожного українця триває вже рік. Місяць, який поділив життя мільйонів на “до” та “після”. Місяць наповнений тяжкими та важливими для нас датами нашої боротьби. 20 лютого ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, 24 лютого минулого року розпочалась повномасштабна війна.

Програма концерту поєднує музику ключових українських композиторів ХХ століття: Анатолія Кос-Анатольського, Всеволода Задерацького, Мирослава Скорика з майже сакральною, наповненою давніми молитвами музикою Ернеста Блоха, Макса Бруха та Марселя Гранжані.

Концерти музики про пам’ять і віру, глибокі емоції та просвітлений спокій, передчуття світанку, що неодмінно переможе темряву ночі. Програма:

  • Ернест Блох.“Нігун” із циклу “Baal Shem”
  • Анатолій Кос-Анатольський. Пасакалія для струнного оркестру
  • Макс Брух. “Кол Нідрей” тв.47 (версія для альта та струнного оркестру)
  • Всеволод Задерацький. Камерна симфонія
  • Марсель Гранжані. Арія
  • Мирослав Скорик. Елегія

Музиканти філармонії двічі протягом лютого зіграють концерт-вшанування історичних подій під назвою «І буде світанок»:

Дата і час: 16 лютого о 19:00

Локація:Храм Святої Софії-Премудрості Божої УГКЦ (площа Святої Софії Премудрості Божої, 1, що на території УКУ). Вхід вільний

Дата і час: 23 лютого о 18:00

Локація:зал Людкевича у філармонії (вул. Скорика, 7)

Ціна квитків: від 120 до 400 грн. Квитки: https://soldout.ua/booking/1078-and-there-will-be-dawn-

Львівський органний зал

Ференц Ліст. Реквієм. Хор і орган

Глибока, чуттєва, скорботна і молитовна музика звучатиме у виконанні солістки Органного залу Світлани Позднишевої та хору «Гомін».

Віддати шану Героям Небесної Сотні та пам’яті жертв російської війни проти України можна під масштабний музичний твір на традиційний латинський текст заупокійної меси. Реквієм зазвичай написаний для ансамблю солістів та хору в супроводі оркестру. Композитор Ференц Ліст, який прекрасно володів органом, створив свій «Реквієм» у супроводі органа, надавши цьому жанру нових відтінків. Композитор наповнив його не лише драматизмом втрати, але і цілющим світлом віри.

Дата і час: 20 лютого о 19:00

Локація:Органний зал (вул. Бандери, 8)

Ціна квитків:100, 200 грн. Квитки у касі Органного залу чи онлайн:https://lviv.kontramarka.ua/uk/list-rekviem-hor-ta-organ-78997.html

Радіогараж

Лютий 2014, лютий 2022, кожний наступний місяць – лютий, кожний наступний день…Дні, що стали лютими у всіх сенсах, не тільки на сторінках календарів. Дні, що з часом трансформувались у лютих людей, які рік за роком, день за днем виборюють своє право на життя: мирне, самостійне, небайдуже.

Виставка артефактів Революції Гідності та російсько-української війни, яку представлять, містить паралель, що починається з диму та барикад Майдану, переходить до окопів та вогнів війни, а завершення поки не має… Її відкриття почнеться презентацією книги з біографіями Героїв Небесної Сотні. Бажаючі зможуть поспілкуватись з рідними Героїв та учасниками Майдану.

Дата і час:18 лютого, початок о 14:00

Локація:Львівське радіо, культурний центр «Радіогараж» (вул. Князя Романа, 6)

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.