Як працюють заклади культури у Львові на час карантину (доповнено)

//

sashko

medium

З 12 березня у Львові було запроваджено низку обмежувальних заходів, метою яких є запобігання поширенню коронавірусної інфекції. У місті призупинено навчання у школах, дитсадках і вишах, позашкільних закладах. Призупинили роботу або запровадили обмежувальні заходи й більшість закладів культури міста.

Львівські театри, а також філармонія та Органний зал спершу скасували або перенесли всі події, які мали відбуватися до 3 квітня на великих сценах чи у великих залах. Вистави, опери та концерти на камерних сценах мали б відбутися згідно з запланованим графіком. Також не було скасовано подій, у яких планували брати участь до 200 осіб.

3-2

Музеї та мистецькі галереї Львова повідомляли, що працюють у звичному режимі, запроваджуючи лише корективи в роботу через карантин. Зокрема, в таких закладах обмежили відвідування великих груп, а також ввели додаткові заходи з дезінфекції.

Водночас у музеях попереджають, що розклад можуть змінити, якщо буде відповідне рішення Кабміну й Міністерства культури.

7c232c831baa60722108fdbc8749c02e

Щодо кінотеатрів у Львові, то про призупинення показів на час карантину повідомила мережа «Кінопалац».

Кінотеатри мережі «Планета кіно» призупинили показ сеансів у Києві та Харкові. Кінотеатри мережі у Львові 12 березня ще працювали, але зазначили, що рішення призупинити показ сеансів може надійти з дня на день.

Кінотеатри мережі «Мультиплекс» у Львові також повідомили про рандомне закриття кінотеатрів у різних містах

Утім вже 13 березня було ухвалено рішення міської комісії з питань ТЕБ і НС про те, що до 3 квітня у Львові призупинено діяльність таких установ:

— бібліотеки/медіатеки;

— музеї;

— театри;

— Органний зал;

— Львівська національна філармонія;

— народні доми;

— кінотеатри;

— Міський молодіжний центр;

— концертні зали;

— дитячі розважальні центри.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.