Від мистецтва до ретро-автомобілів: весняні фестивалі у Львові

//

sashko

59ae5a8d9c275-1043x380

Львів славиться не лише своєю архітектурою, музеями й культурними пам’ятками. Тут завжди знайдуть щось до душі ті, хто любить свята й веселощі. Пропонуємо підбірку весняних фестивалів у Львові.

Фестиваль вина та мистецтва

84748892_1112461209086332_4280474152197947392_o

Весна у Львові розпочнеться з мистецтва та вина. Весняний Lviv art and wine festival, який триватиме 7-8 березня, пройде під гаслом “Жінки у мистецтві”.

Фестиваль відбудеться вдруге, пройде він у Lem Station (вул. Вітовського, 57)

Фестиваль стане платформою для спілкування молодих митців та їх обміну досвідом, а водночас популяризуватиме українське вино та сприятиме розвитку цієї галузі в Україні.

На території фестивалю діятимуть iнтер’єрні та колажовані інсталяції, аудіовізуальні перформанси про жінок, креативні та яскраві фотозони.

Мистецька програма фестивалю – насичена, як і торік. Експозицію фестивалю складуть роботи львівських митців: скульптури від Тараса Поповича, графіка Миколи Грицеляка, а також живопис Ярини Пазіної, Міри Бачкур, Лізи Жданової, Анни Кашкадамової, Христини Коляди, Анни Заруми, тa Демяна Перетятко.

Окрім того, гості фестивалю зможуть відвідати цікаві лекції, зокрема – про жіночі образи у фотографії від львівської фотомисткині Марти Сирко.

Гастромаркет збере під одним дахом понад 20 учасників, серед яких сімейні виноробні з усієї України, популярні винні бренди, досвідчені сомельє, крафтові сироварні, а також улюблені заклади вуличної їжі нашого міста.

Протягом двох днів фестивалю працюватиме ярмарок подарунків. А на кіноманів чекатиме вечірній кінотеатр, у якому можна буде переглянути кінострічки на мистецьку тематику. Крім того, вечорами виступатимуть музичні гурти Dizex band, Resonance trio, Duo Dose, BandJamIn, The Hound Dogs.

Для дітей організували мистецько-розважальну програму від дитячої артстудії.

Вартість вхідного квитка – 50 грн.

Фестиваль дитячого читання «Книгоманія»

books_knygy

У квітні «Форум видавців» запрошує дітей і дорослих на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» – Дитячий форум. Цього року він триватиме 24-26 квітня.

Це унікальний захід промоції дитячого читання, у якому гра поєднується з отриманням різних корисних умінь і навичок, а письменники, художники, науковці, спортсмени, музиканти, винахідники, музейники, бібліотекарі, майстри діляться своїми вміннями з дітьми.

Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» – Дитячий форум пройде у форматі великої просторової гри-квесту для дітей шкільного віку (6-14 років) – «Навколо світу за 3 дні!» Мандрівники здійснять навколосвітню подорож та побувають у всіх частинах світу: Австралії, Азії, Антарктиді, Америці, Африці та Європі.

У програмі фестивалю:

зустрічі з авторами, ілюстраторами, дослідниками, літературні читання і майстерні, конкурси, автограф-сесії, ігри та презентації від дитячих бібліотек;

наукові експерименти, майстер-класи, лабораторні практикуми, робототехніка, програмування, віртуальна реальність;

майстер-класи з різних видів творчості та рукоділля, малювання картин, створення ілюстрацій до книжок, ліпка улюблених книжкових героїв, виготовлення листівок та іграшок;

музичні і театральні майстер-класи, уроки ораторського мистецтва, вистави, покази фільмів, кулінарні майстер-класи;

фестиваль настільних ігор;

спортивні, танцювальні, екологічні майстер-класи.

Фестиваль писанок у Львові

84352192_3213379495358077_8986824196176740352_n

Традиційний щорічний Фестиваль писанок у Львові триватиме у передвеликодній і великодній період.

Так, упродовж 1-23 квітня на пл. Музейній (біля Домініканського собору) просто неба діятиме Галерея писанок, де буде презентовано півсотні півметрових авторських писанок. У Галереї писанок поряд із експозицією діятиме і Великодня артмайстерня. Усі охочі, дорослі й діти, зможуть взяти участь у майстер-класах зі створення традиційних писанок та свічок-писанок, а також великодніх символів.

У рамках Фестивалю писанок діятиме благодійний проєкт «Добра Справа», під час якого збирають кошти для тих, хто справді цього потребує.

Craft Beer & Vinyl Music Festival #7

69874121_1435928603221757_1596677336651005952_o

Сьомий фестиваль крафтового пива та музики з вінілів відбудеться 1-3 травня на території !FESTrepublic (вул. Старознесенська 24-26). Фест потішить тих, хто любить добре пиво й до пива, а також хорошу музику.

Традиційно на святі будуть представлені великі й малі крафтові пивоварні з усієї України та з-за кордону, постачальники та виробники сировини для пивоваріння, власники пабів. До пива можна буде купити смачної їжі, адже працюватиме ярмарок вуличної іжі.

Для гурманів – ярмарок вінілів, hi-fi та hi-end апаратури.

І, звісно ж, на гостей свята чекатиме насичена музична програма.

Докладну програму оголосять пізніше на сторінках фестивалю в соцмережах, наразі ще триває реєстрація учасників.

Street Food So Good. HAPPY B-DAY

71124787_1027231824275938_6577095943936540672_n

Перший фестиваль вуличної їжі у Львові цього року святкуватиме 5-ліття.

Головною місією Street Food So Good називає популяризувати якісну вуличну їжу та розвивати новий формат активного відпочинку, який буде цікавий львів’янам і гостям міста.

До ювілею фест готує багато подарунків і сюрпризів.

Отож, 22-24 травня завітайте в Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. Буде весело і смачно.

Leopolis Grand prix

unnamed

Ще одна подія, що є історичною для Львова, фестиваль ретро-автомобілів Leopolis Grand prix, відбудеться 29-31 травня.

На десятий фестиваль організатор (Громадська організація “ЗАЗ-Козак”) розширює свої межі та впроваджує новий формат – зону сучасних авто. На стадіоні “Юність” автодилери покажуть новинки у світі автомобілів. Одночасно в Парку культури гості зможуть ознайомитися зі справжньою історією автопрому.

Парк культури імені Б.Хмельницького перетвориться на окреме ретро-місто. Тут створять вулиці народів світу, і на кожній з них розташують автомобілі виробників цих країн. На гостей також чекає смачна кухня й музика від львівських музичних гуртів.

ХVIІ Всеукраїнський театральний фестиваль “Казка у гаю”

88220527_2935502953208270_6310318603010834432_o

Всеукраїнський театральний фестиваль дитячих і юнацьких колективів «Казка у гаю» – це чудова нагода для дорослих провести час на свіжому повітрі, а для маленьких відвідувачів – зустрітися з улюбленими казковими персонажами.

Фестиваль триватиме 30-31 травня, він приурочений до Дня захисту дітей, а його ідея – популяризація української казки, джерела добра й мудрості.

Експозиція музею – старі дерев’яні хати з солом’яними стріхами, зелені дерева, високі смереки, створюють найкращі декорації для відтворення казок.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.